Close Harmony StarrJazz met The Deli Cat

 Close Harmony StarrJazz met The Deli Cat

Op vrijdag 15 november presenteert Cultuurschip Thor een StarrJazz concert met muziek uit het Amerika van de jaren veertig. De Amsterdamse Jazzgroep The Deli Cat haalt hun inspiratie uit close harmony-groepen, zoals The Pied Pipers en The Four Freshmen. Spatzuivere vierstemmige zang en een swingende band zorgen voor een eigentijds avondje ‘terug in de tijd’.

The Deli Cat is een jazzgroep uit Amsterdam. Met subtiele precisie weten ze een brug te slaan tussen opzwepende dansmuziek en intieme emotie. Vera Buijink, Minka Bodemann, Willem de Beer, Pepijn van der Sande (4 x zang), Nico Maas (gitaar) en Pedro Ivo Ferreira (contrabas) leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze elkaar vonden in hun liefde voor meerstemmige, vocale jazz. Ze spelen naast arrangementen uit de jaren 30 en 40 ook eigen arrangementen van jazzklassiekers, wat een nieuwe klank geeft aan muziek die al tachtig jaar wordt uitgevoerd. The Deli Cat heeft inmiddels op meerdere grote podia gespeeld, zoals Muziekgebouw Aan ’t IJ in Amsterdam en Muziekgebouw Eindhoven.

The Deli Cat speelt op vrijdag 15 november om 20.30 uur, inloop een half uur voor aanvang. Entree € 15,50. Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle, www.cultuurschipthor.nl

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: