Doe’s Gek is er voor alle kinderen

Het evenement Doe’s Gek, dat dit jaar tijdens de herfstvakantie voor de tweede keer wordt gehouden in de IJsselhallen. In samenwerking met Stichting Kind in Beeld kunnen wederom ook kinderen uit Zwolse gezinnen met een laag inkomen genieten van al het speelplezier.

Anke Bosch van de Zwolse Stichting Kind in Beeld: “Vorig jaar hadden we een zelfde samenwerking en dat was een groot succes met vele blije kinderen. We zijn dan ook heel erg blij dat Doe’s Gek de kinderen weer deze mogelijkheid wil aanbieden.” Dat er veel vraag naar is vanuit de doelgroep blijkt ook dit jaar, want binnen enkele dagen dat Stichting Kind in Beeld de gratis tickets aanbood via hun kanalen waren ze al weg. Bosch: “Het ging dit jaar wel heel snel. Het is tevens een besef dat er heel Zwolse kinderen in armoede opgroeien en zo’n gezellig dagje uit goed kunnen gebruiken”.

Ook Eric Broekaart, organisator van Doe’s Gek, heeft dit besef: “Toen vorig jaar Stichting Kind in Beeld bij mij kwam met de vraag of ik iets zou kunnen doen voor de kinderen hoefde ik niet heel lang na te denken. Het is voor mij een kleine moeite en voor de kinderen met hun ouders heel veel plezier. Daarom doen we dit jaar ook weer mee, want ik vind dat ieder kind in Zwolle Doe’s Gek moet meemaken.”

Naast gratis tickets zorgt Stichting Kind in Beeld in samenwerking met de IJsselhallen er voor dat het een compleet dagje uit wordt. Wat inhoudt dat zowel de kinderen en de ouders ook een drankje met iets lekker krijgen. Bosch: “Onze visie van de stichting is dat ze een onbezorgd dagje uit moeten hebben, dan hebben ze dat niet als ze van het weinige geld dat ze hebben ook nog een drankje en een hapje moeten gaan betalen.”

Doe’s Gek is het grootste kinderevenement van Noord-Oost Nederland en vindt dit jaar plaats van 25 t/m 28 oktober in de IJsselhallen in Zwolle. Het is een evenement waar kinderen tussen de 4 en 11 jaar kunnen spelen, ravotten, dromen, fantaseren, dansen en kunnen leren. Ruim 15.000 m² kinderplezier onder één dak! Wie niet uit een gezin komt met een laag inkomen, maar wel heel graag naar Doe’s Gek wil, kan meer info vinden en toegangskaarten kopen op de website van Doe’s Gek: www.doesgek.nl.

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: