Fraterhuis Academie over Anime, Japanse animatiefilm

 Fraterhuis Academie over Anime, Japanse animatiefilm

Op zaterdag 14 december van 11.00 tot 13.00 uur duikt filmdocent Constant Hoogenbosch tijdens de Fraterhuis Academie in de wondere wereld van anime, de Japanse animatiefilm. Hij besteedt onder meer aandacht aan de geschiedenis en kenmerken van anime, geïllustreerd met filmfragmenten.

Anime
Als je Japan wilt leren kennen, lees dan de talloze manga (strips) en kijk naar de anime (films), veelal gebaseerd op manga. Huisdocent Constant Hoogenbosch gaat in dit college in op de achtergronden en ontstaansgeschiedenis van anime, waarbij de Japanse cultuur en vooral 20ste-eeuwse geschiedenis een belangrijke rol spelen. In geen enkele andere cultuur is de tekenfilm/anime zo sterk verweven met de sociaal-maatschappelijke en historische achtergrond als in Japan. Ook komen de stijlkenmerken, de relatie tussen manga en anime èn de invloed op de westerse filmwereld aan bod aan de hand van vele filmfragmenten.

Prijzen & zo
Vrienden van het Fraterhuis en Cinevillepashouders betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief pauzeconsumptie en collegetoebehoren. Kaarten zijn online via de website te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop of voorafgaand aan het evenement. Café Foyé is in het weekend al geopend vanaf 10:00 uur

Fraterhuis Academie Celekwartier
 De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit.
 De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats op de vroege zaterdagmiddag, inclusief pauzeconsumptie en collegetoebehoren.

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Foto: Tine van Oene

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: