Fraterhuis Academie over het jaar 1979

 Fraterhuis Academie over het jaar 1979

Op zaterdag 12 oktober van 11.00 tot 13.00 uur staat de Fraterhuis Academie in het teken van het jaar 1979. Filmdocent Constant Hoogenbosch is onze gids tijdens een unieke (film)historische trip door het jaar 1979, speciaal ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Filmtheater Fraterhuis.

1979
Op 17 oktober 1979 wordt de Stichting Zwols Filmhuis opgericht. In de loop der jaren zal de stichting doorgroeien tot het huidige Filmtheater Fraterhuis. Een mooie gelegenheid eens terug te blikken op het prille begin. Wat gebeurde er in 1979, welke films kwamen er uit, hoe stond het ervoor met de film in Nederland en met de Nederlandse film? Constant Hoogenbosch neemt ons mee op een (film)historische trip door het jaar 1979. Weet je nog? Khomeini, Margaret Thatcher, Vietnamese bootvluchtelingen, een gifschandaal in Lekkerkerk en Nederland in de greep van een barre winter. Films die ons warm moesten houden waren o.a. ‘Alien’, ‘Apocalypse Now’, ‘Die Blechtrommel’, ‘Hair’, ‘Kramer vs. Kramer’, ‘Stalker’, ‘Watership Down’ en van Nederlandse bodem ‘Cha Cha’ en ‘Een vrouw als Eva’. Dit en meer in het jaar 1979…

Prijzen & zo
Vrienden van het Fraterhuis en Cinevillepashouders betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief pauzeconsumptie en collegetoebehoren. Kaarten zijn online via de website te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop of voorafgaand aan het evenement. Café Foyé is in het weekend al geopend vanaf 10:00 uur

Fraterhuis Academie Celekwartier  De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit.  De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats op de vroege zaterdagmiddag, inclusief pauzeconsumptie en collegetoebehoren.

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: