Greyhound presenteert na 35 jaar hun debuutalbum in Hedon

 Greyhound presenteert na 35 jaar hun debuutalbum in Hedon

Muzikanten Sjoerd Heijda en Klaas Vermeulen ook wel bekend onder de naam Greyhound presenteren op vrijdag 29 juni hun debuutalbum in Hedon te Zwolle. Het is niet zomaar een album wat de twee muzikanten uitbrengen: het album Double Sixty heeft maar liefst 35 jaar op de plank gelegen en komt dit jaar eindelijk officieel uit.

De muzikanten achter Greyhound leerden elkaar in 1978 kennen en voelden zich meteen met elkaar verbonden. Fanatiek besloten zij een speellijst te maken met nummers van artiesten als Muddy Waters maar ook eigen werk. Onder de naam Greyhound volgden er vele optredens en zelfs een platendeal bij het beroemde Munich Records. Het bijna afgeronde album Double Sixty kwam om allerlei redenen nooit uit en de bandleden verloren elkaar uit het oog.

Beide muzikanten bleven actief met andere muzikanten, zo speelden ze o.a. het voorprogramma van Marianne Faithfull in Carré en op nagenoeg elk noemenswaardig bluesfestival in Nederland: Van North Sea Jazz tot Ribs and Blues. In 2013 kwamen ze weer in contact en ze besloten alsnog het album af te maken en uit te brengen.

GREYHOUND

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Vrijdag 29 juni
Open : 20:30 uur
Aanvang : 21:00 uur
Entree : gratis

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: