Het Café Theater Festival komt naar Zwolle in het tweede weekend van oktober

In het weekend van 12, 13 en 14 oktober vindt er in Zwolle voor het eerst een echt locatietheaterfestival plaats. Acht jonge makers en acht Zwolse café’s bundelen hun krachten en zorgen voor een bomvol, interessant en vermakelijk theaterweekend. Het café is onderdeel van het decor en als toeschouwer zit je midden in de voorstelling. De cafébezoeker geniet van korte voorstellingen met een biertje in de hand.

Het Café Theater Festival heeft haar sporen al verdiend in Utrecht, en sinds kort ook in Tilburg. In het tweede weekend van oktober is Zwolle aan de beurt. Acht Zwolse cafés stellen hun zaak beschikbaar voor een weekend vol theater. ‘t Swolsch Café, The Livingroom, Café Foyé, ’t Kroegje, De Tagrijn, ’t Beugeltje, Het Vliegende Paard en de Gezelligheid trakteren hun bezoekers op hilarische, ontroerende en soms muzikale voorstellingen die gemiddeld twintig minuten duren. Na afloop kan het publiek geld doneren, de theatermakers spelen namelijk voor de pet.

Festivalhart
Café The Livingroom fungeert als het festivalhart. Hier is de opening, de prijsuitreiking en vindt elke avond de afterparty plaats. Zo kan men dansend met een biertje in de hand op weg naar de volgende festivaldag. De opening van het festival is vrijdag 12 oktober om 17.00 uur. De acht gezelschappen laten een korte pitch zien van hun voorstelling, de jury wordt voorgesteld en het weekend wordt feestelijk afgetrapt.

De gezelschappen
De gezelschappen komen voor een groot gedeelte uit Zwolle en zijn soms samengesteld voor deze speciale gelegenheid. Zo bestaat het gelegenheidstrio De Knapperige Mannen uit Jorrit Jansen, Jules van rijn en Ferdi Çelik en is de Zwolse theatergroep Met De Botte Zijde van de partij. Liselot en Marije, die net zijn afgestudeerd aan de opleiding ‘Artiest Drama’ op het Deltion College brengen hun Kutstuk in Het Vliegende Paard. Ook wordt er de opera La Traviata vertaalt naar de kroeg door De Kroegopera. Loes Schaap speelt in De Gezelligheid het stuk Ik Kan Zijn Wie Jij Wilt Dat Ik Ben. Stella en Luus, MATROSE en Maartje Goes spelen ook op het festival in Zwolle, zij hebben hun voorstelling al eerder gespeeld op het Café Theaterfestival Utrecht en zijn daar zo goed ontvangen dat ze nu ook in Zwolle mogen spelen.

Benieuwd naar het volledige programma? Kijk dan op www.cafetheaterfestival.nl.

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: