Michel Legrand Tribute: Barbara Lok, Joel Groenewold & Rik Elings

 Michel Legrand Tribute: Barbara Lok, Joel Groenewold & Rik Elings

Op zondag 10 maart brengen Barbara Lok, Joel Groenewold en Rik Elings een tribute aan de onlangs overleden Michel Legrand. In dit Uurtje Cultuurtje zullen veel bekende songs voorbij komen in een – helaas nu actueel geworden- eerbetoon aan deze wereldberoemde franse componist, orkestleider, pianist en arrangeur.
Michel Legrand, op 26 januari jl op 86-jarige leeftijd overleden, was vooral bekend door zijn filmmuziek. Drie keer won hij een Oscar, voor het eerst in 1968 voor The windmills of your mind. uit de misdaadfilm The Thomas Crown Affair. Daarna voor Yentl (met Barbra Streisand) en Summer of ’42. Daarnaast won hij vijf Grammy’s uit zeventien nominaties. In totaal werkte Legrand aan de soundtracks van meer dan 200 films.
Zangeres Barbara Lok heeft een indrukwekkende staat van dienst als voor-en achtergrondzangeres in talloze formaties en als soliste. Daarnaast werkt ze als zangdocente, koordirigente en musicalschrijfster. Vandaag draait het bij Barbara om de mooiste melancholische melodieën van Michel Legrand. Een onorthodoxe eigenzinnige begeleiding door Joel Groenewold op contrabas of piano en Rik Elings op piano, dwarsfluit of Hammondorgel maakt dit concert tot een unieke beleving.
Het Uurtje Cultuurtje op zondag 10 maart met Barbara Lok, Joel Groenewold en Rik Elings begint om 12 uur en nog eens om 15 uur. Inloop een half uur voor aanvang. Entree is € 12,- Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: