NDT 2 danst Significant Moments komt naar de Zwolse Theaters

 NDT 2 danst Significant Moments komt naar de Zwolse Theaters

Het eerste NDT 2-programma van dit seizoen stelt de jonge dansers op de proef en onderzoekt hun interpretatie van zowel bestaand als nieuw werk.
Voor Significant Moments onthaalt Nederlands Dans Theater (NDT) een oude vriend van het gezelschap, Alexander Ekman, die samen met de jonge dansers aan een nieuwe creatie heeft gewerkt. Ekman is een bevlogen maker van dynamische, energieke stukken waarin humor en groepswerk vaak de boventoon voeren. Zijn bekende werk Cacti (2010) was een enorme publiekshit en tekenend voor Ekmans choreografische handschrift.
Ook biedt Significant Moments een wereldpremière van Phillip Chbeeb, een nieuw gezicht bij het gezelschap. Deze jonge choreograaf staat bekend om zijn sterke connectie met hiphop. Chbeebs achtergrond is voornamelijk geworteld in de commerciële danswereld. Zo was hij onder andere kandidaat bij So You Think You Can Dance in 2011. Deze creatie betekent zijn debuut bij Nederlands Dans Theater.
Ter afsluiter van dit drieluik, brengt NDT een belangrijk werk van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot terug op het toneel. Signing Off (2003), oorspronkelijk gecreëerd voor NDT 1, markeerde een keerpunt in de carrière van de makers; het werk werd gemaakt als een afscheidsballet van het gezelschap toen de choreografen besloten NDT te verlaten. Het tegendeel bleek uiteindelijk waar. Signing Off werd bekroond met de prestigieuze Benois de la Danse.
NDT 2 staat bekend om de veelzijdigheid van haar programma´s. De werken verschillen vaak in stijl en genre en reflecteren de grote variatie in danstalen en choreografische stemmen waar de jonge dansers mee te maken krijgen. Van hen wordt verwacht zich deze stijlen snel eigen te maken. Dit biedt de dansers de unieke

Info:
Dinsdag 18 december
Theater de Spiegel

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: