Progressieve rockbands Spock’s Beard en The Flower Kings naar Hedon

 Progressieve rockbands Spock’s Beard en The Flower Kings naar Hedon

Het platenlabel InsideOutMusic, dat al 25 jaar toonaangevend is in de progressieve rockscene, viert zaterdag 8 december haar jubileum met twee highlights uit hun roster. Spock’s Beard, met Mike Thorne van SAGA op drums, en Roine Stolt’s The Flower Kings bundelen hun krachten voor de jubileumavond in Zwols poppodium Hedon. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

De Amerikaanse progressieve rockband Spock’s Beard bestaat al sinds 1992. Met maar liefst 13 albums op zak, waarvan de laatste genaamd Noise Floor dit jaar nog verscheen, beschikt de band over een enorme back catalogue om uit te putten. Muzikaal staat Spock’s Beard bekent om meeslepende epische rocksongs vol uitbundige gitaarsolo’s en toetsenwerk.

Gitarist, componist en zanger Roine Stolt is als aanvoerder van Kaipa en later The Flower Kings een van de grootste rockhelden van Zweden. The Flower Kings, vernoemd naar een solo-album van oprichter Stolt, is al sinds 1995 actief. Door de jaren heen heeft de band met regelmaat van bezetting gewisseld maar vaste waarden bleven altijd Stolt, Tomas Bodin op toetsen en zanger Hasse Fröberg. De progressieve rockers behoren tot de meest productieve bands met maar liefst 12 studio album op zak waarbij de eerste jaren er ieder jaar een release het licht zag.

SPOCK’S BEARD / THE FLOWER KINGS

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Zaterdag 8 december
Open : 18:30 uur
Aanvang : 19:00 uur
Entree : € 35,00

De kaartverkoop voor dit evenement is gestart. Tickets zijn te verkrijgen online via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle.

Foto: Kat Mueller

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: