Stadsfestival 2020 gaat niet door

 Stadsfestival 2020 gaat niet door

Het Stadsfestival dat op vrijdag 4 t/m zondag 6 september in Zwolle zou plaatsvinden, gaat vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus helaas niet door. Dat heeft de organisatie van het Stadsfestival in overleg met elkaar en het bestuur van stichting Stadsfestival besloten.

Editie 2020
Het is voor de samenwerkende partijen, Zwolse theaters, Hedon, Museum de Fundatie, HCO/Allemaal Zwolle, Stadkamer, Academiehuis, Zwolse onderwijsinstellingen, HESZ en Zwolle marketing niet mogelijk om de komende maanden de benodigde voorbereidingen te treffen om een volwaardig Stadsfestival op poten te zetten. Zeker gezien ook de noodzakelijke samenwerking met theatermakers, artiesten en overige partijen. De risico’s zijn vanwege de voortdurende maatregelen en onzekerheden rond om het Coronavirus te groot.

Alternatieve programmering; een culturele zomer in Zwolle
Ondanks dat het Stadsfestival niet doorgaat in zijn huidige vorm, zijn de samenwerkende partijen wel met elkaar in contact over alternatieve programmering in samenwerking met o.a. lokale en regionale artiesten en makers, Proto (de “finals” van de creatieve opleidingen) en Creative works. Er wordt onderzocht of het mogelijk is om op andere manieren de stad en de bezoekers van het Stadsfestival in aanraking te brengen met theater, muziek, beeldende kunst en design gedurende de zomer van 2020.

Foto: Christein van Hoffen

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: