StarrJazz met Claudio Jr De Rosa 4et op Cultuurschip Thor

 StarrJazz met Claudio Jr De Rosa 4et op Cultuurschip Thor

Op dinsdag 3 december wordt het op Cultuurschip Thor onstuimig genieten van het bruisende maar ook subtiel spelende Jazzkwartet van saxofonist Claudio Jr De Rosa. Deze uit Napels afkomstige ‘Mainstream-Jazz’ virtuoos wordt op Thor vergezeld door de uitmuntende Spaanse pianist Xavi Torres. Bassist Mauro Cottone en drummer Augustas Baronas uit Litouwen completeren het illustere viertal.

De Rosa speelt in de beste traditie van saxofonisten als Michael Brecker en Joshua Redman. De tenorist heeft een prettig in het gehoor liggende toon die ook in snelle passages niet in kracht afneemt. Als een jonge hond tackelt hij schijnbaar moeiteloos de meest krankzinnige tempi en notenreeksen. Op zijn sopraansaxofoon weet De Rosa uitdrukking te geven aan diepe emoties. Claudio heeft de jazztraditie volledig in zijn binnenzak en zal dat op Cultuurschip Thor laten horen.

Claudio Jr De Rosa 4et speelt op dinsdag 3 december om 20.30 uur, inloop een half uur voor aanvang. Entree € 15,50. Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle, www.cultuurschipthor.nl

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: