StarrJazz met Jazz in het Latijn op Cultuurschip Thor

 StarrJazz met Jazz in het Latijn op Cultuurschip Thor

Op donderdag 3 oktober presenteert Cultuurschip Thor een wereldprimeur: Jazz gezongen in het Latijn! Judith Nijland en haar band, bestaande uit louter topmuzikanten spelen bekende jazzstandards en nieuwe stukken met vette Latin arrangementen. Allemaal gezongen in het Latijn. Nieuw, uniek en nog niet eerder gedaan.

Jazz zangeres Judith Nijland was al eerder op Cultuurschip Thor met haar eigenzinnige en zeer succesvolle programma AbbaJazz. Ook haar pianist Tico Pierhagen heeft met zijn eigen band al meerdere swingende StarrJazz avonden verzorgd. Het nieuwste project van Judith is Carmina Latina: Jazz in het Latijn. Ze studeerde ooit Klassieke Talen en haar liefde voor Latijn en Jazz komen nu samen in een nieuw en verrassend project. Het swingt, het wringt, het is subtiel en heftig tegelijk.
Carmina Latina is nu al geboekt tot in Japan maar het allereerste concert van dit unieke project, Jazz in het Latijn, vindt plaats op het intieme podium van Cultuurschip Thor. Dit moet je horen. Omdat het nog nooit is gedaan en toch klinkt alsof het er altijd al was.

Met Judith Nijland – zang, Tico Pierhagen – piano, Ed Verhoeff – gitaar, Pieter Althuis – contrabas en
Arie den Boer – drums

Carmina Latina speelt op donderdag 3 oktober om 20.30 uur, inloop een half uur voor aanvang. Entree € 15,50. Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle, www.cultuurschipthor.nl

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: