StarrJazz met Tico Pierhagen & Aguabajo in Cultuurschip Thor

 StarrJazz met Tico Pierhagen & Aguabajo in Cultuurschip Thor

Op zaterdag 8 december presenteert Cultuurschip Thor een StarrJazz concert in Colombiaanse Jazz Folklore sfeer. Pianist/componist Tico Pierhagen laat zijn Colombiaanse roots op sublieme wijze doorklinken in zijn originele muziek. Hij zet deze warme exotische klanken bovendien in voor kansarme Colombiaanse kinderen. Colombia heeft hem zijn muziek gegeven en Nederland de mogelijkheden om er iets mee te doen.

Tico Pierhagen werd geboren in Colombia en groeide op in Nederland. Sinds 2008 keert hij jaarlijks terug naar zijn geboorteland en werkt daar intensief samen met de beste lokale muzikanten. Daarnaast besloot hij in die tijd iets tastbaars te doen voor kansarme kinderen in Colombia, hij richtte samen met zijn adoptief ouders een fonds op voor SOS Kinderdorpen. In 2016 ontving hij de prestigieuze “Fondo mixto de cultura” onderscheiding van het nationale ministerie van cultuur in Colombia voor zijn bijdrage aan de kust en cultuur in Colombia. Na zijn televisie optreden in het goed bekeken VPRO programma “Vrije Geluiden” is er veel aandacht voor zijn band. Jazzflits: ‘De composities van Pierhagen hebben een vanzelfsprekende losheid. Ze zijn nieuw, origineel, maar zitten met draadjes vast aan de hedendaagse jazz en salsa’. Vanavond speelt hij met Enrique Firpi – Drums, Randy Winterdal – bas, Franklin Ceasar Breeveld – Sax en Frans Cornelissen – Sax.

Als extra optie is er voor dit concert het Pelserkade Arrangement: Vooraf genieten van een overheerlijk StarrJazzmenu bij het naastgelegen schip Bistro de Kwaak.

StarrJazz met Tico Pierhagen & A op zaterdag 8 december begint om 20.30 uur. Inloop een half uur voor aanvang. Entree is € 15, – Kaarten voor alleen het concert of voor het Pelserkade Arrangement via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle.

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: