Stichting Single SuperMom organiseert eerste playdate voor de alleenstaande moeder

Stichting Single SuperMom organiseert eerste playdate voor de alleenstaande moeder
7 december 2017 Karel

Stichting Single SuperMom brengt alleenstaande moeders met elkaar in contact en start nu ook in gemeente ZWOLLE.

Op 10 december 2017 organiseert Stichting Single SuperMom – de stichting die zich inzet voor de alleenstaande moeder een eerste playdate in gemeente Zwolle.

Directeur van stichting Single SuperMom Eva Yoo Ri Brussaard: “Nederland telt meer dan een half miljoen eenoudergezinnen, waarvan het merendeel bestaat uit alleenstaande vrouwen met kinderen. Het grootste deel van deze moeders voelt zich alleen in de situatie waarin zij zich bevinden. Single SuperMom organiseert daarom, naast het aanbieden van een online platform op de website en Facebook, de playdate waarbij Single Moms met elkaar in gesprek kunnen terwijl de kinderen zich vermaken. Door het gesprek aan te gaan met andere alleenstaande moeders kunnen zij herkenning en steun bij elkaar vinden, en wordt hun netwerk vergroot.

Over Stichting Single SuperMom
Stichting Single SuperMom is opgericht in 2008 en biedt ondersteuning aan alleenstaande moeders in heel Nederland. Het doel van de stichting is het vergroten van de economische zelfstandigheid en zelfbeschikking van deze kwetsbare groep en het vergroten van hun netwerk door middel van het organiseren van activiteiten. De website en besloten Facebook groep van Single SuperMom zijn een ontmoetingsplek die alleenstaande moeders met elkaar verbindt voor vriendschap, oppas-issues, juridische vragen en hulp. Zo kunnen moeders die bij elkaar in de buurt wonen elkaar helpen of opzoeken voor klussen, oppassen, playdates of gewoon een kop koffie. Alle zaken die Single SuperMom aanbiedt (o.a. netwerk, trainingen, moeder&kind activiteiten) zijn altijd gratis voor de moeders. Eva Yoo Ri Brussaard is sinds de start van de stichting betrokken en is nu ook de drijvende kracht achter de landelijke uitbreiding.

Praktische informatie
Aanmelden kan via de website van Single SuperMom. De bijeenkomst kan gratis bijgewoond worden.
De playdate vindt plaats op zondag 10 december van 15.00 – 18.00 uur, Grote Voort 13, 8041 AM, Zwolle.