Talent uit Overijssel gaat op tournee

 Talent uit Overijssel gaat op tournee

NIEUW in de theaters in Overijssel: de serie Made in Overijssel

Talent uit Overijssel gaat het komende theaterseizoen op tournee langs tien theaters in onze provincie. Drie makers krijgen de kans om zich aan te presenteren onder de noemer Made in Overijssel. De voorstellingen van deze makers zullen te zien zijn in de theaters in o.a. Zwolle, Deventer en Hengelo. In seizoen 2019-2020 gaan muziektheatercollectief Bovenste Knoopje Open, theatergezelschap Met De Botte Zijde en singer-songwriter Johanneke ter Stege op tournee in de serie Made in Overijssel.

Made in Overijssel is geïnitieerd door Stichting 4 Oost, bestaande uit Zwolse theaters, Deventer Schouwburg, Schouwburg Hengelo en Wilminktheater Enschede, en OKTO (Overleg Kleine Theaters Overijssel, waar 20 theaters bij aangesloten zijn). Vanuit Stichting 4 Oost werken de theaters in Enschede, Deventer, Hengelo en Zwolle intensief samen om de oostelijke gezelschappen een waardevolle plaats te geven op de podia. Anna Bouwman, adjunct directeur van Zwolse theaters: “Er is veel (theater)talent in Overijssel, daar mogen we trots op zijn. Het doel van deze bijzondere serie is om het publiek kennis te laten maken met talentvolle makers uit de eigen omgeving, En deze veelbelovende namen krijgen op deze manier de kans om echt te reizen met een voorstelling en zo meer bekendheid te krijgen!”

Bovenste Knoopje Open
Het Zwolse Bovenste Knoopje Open bestaat uit Sjoerd van Capelleveen en Job Kühlkamp. Het muziektheatercollectief maakt persoonlijk, poëtisch en geëngageerd cabaret. Ontwapenende en aanstekelijke verhalenvertellers in woord en lied. In de voorstelling Tijd Zat brengen zij een ode aan intimiteit. Over nieuwsgierigheid naar de ander. Over luisteren en doorgeven. Tijd Zat gaat op woensdag 18 september in première in Schouwburg Odeon in Zwolle.

Johanneke ter Stege
Johanneke ter Stege dompelt je onder en voert je mee langs muzikale kunstwerkjes. De ontwapenende singer-songwriter en voormalig stadsdichter van Deventer laat taal, beeld en muziek versmelten om te tonen en bevragen wat het leven magisch maakt. Muntjes duiken tussen haaien is de titel van Johanneke ter Stege’s debuutbundel en nu ook de titel van haar eerste echte theaterprogramma. Muntjes duiken tussen haaien gaat in première op vrijdag 22 november in Theater Bouwkunde in Deventer.

Met De Botte Zijde
Theatergezelschap Met De Botte Zijde maakt maatschappijkritisch theater met een komische twist. Voorstellingen komen voort uit irritaties, vraagstukken of angstkreten uit onze maatschappij. In de huidige maatschappij zijn we constant opzoek naar perfectie. We leggen de lat steeds hoger en dat brengt de nodige consequenties met zich mee. De perfecte mens: burn out or burn in laat op spijkerharde en komische wijze zien wat er gebeurt als de prestatiedrang bezit van je neemt. Een komische voorstelling over de ziekte van deze tijd.

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: