Teatro di Nascosto naar Perrontheater in Zwolle

 Teatro di Nascosto naar Perrontheater in Zwolle

Op zondag 10 juni komt het internationale theatergezelschap Teatro di Nascosto naar het Perrontheater in Zwolle om de voorstelling ‘Somud u Ahlam’ te spelen. De voorstelling is een monoloog die gebaseerd is op de laatste werkreizen van Teatro Nascosto regisseur Annet Henneman in Palestina en Irak. Waargebeurde verhalen, dansen en liederen brengen je in een huiskamer in Koerdistan, in een Bedoeïen tent in Palestina. Voorafgaand aan de voorstelling kan men deelnemen aan de workshop ‘Theater Reportage’, waar je alles leert over het maken van journalistiek theater. Kaarten zijn verkrijgbaar via http://bit.ly/VerzetEnDromen

Voorstelling: ‘Somud u Ahlam’
De oprichtster en regisseur van dit Italiaanse Theatergezelschap is de van origine Nederlandse Annet Henneman die ruim 30 jaar woonachtig is in Volterra, Italië. Al twee decennia lang werkt Henneman in conflictgebieden in het Midden-Oosten waar zij theater maakt met acteurs uit o.a. Palestina, Iran, Irak, Koerdistan, Egypte en Engeland. In haar voorstellingen vertelt ze waargebeurde verhalen over het dagelijks leven in oorlogs- en conflictgebieden. De voorstelling Somud u Ahlam is een monoloog gebaseerd op de laatste werkreizen van Henneman in Palestina en Irak. Waarbij de toeschouwer een persoonlijke inkijk krijgt in het leven van de families die zij heeft ontmoet.

Workshop Theater Reportage
Tijdens de workshop ‘Theater Reportage’ leert men alles over het maken van journalistiek theater. Want waar haal je tegenwoordig betrouwbare informatie vandaan en hoe laat je het publiek jou spel geloven? Door middel van Lichamelijke-, stemtrainingen en improvisaties leer je andermans realiteit te beleven en te spelen. Het is daarnaast een unieke kans om meer te weten te komen over grote theatermakers/vernieuwers waar Henneman mee heeft samengewerkt zoals Jerzy Grotowski, Eugenio Barba en Judith Malina.

TEATRO DI NASCOSTO NAAR PERRONTHEATER IN ZWOLLE

Datum: Vrijdag 10 Juni
Deuren: 20:00
Aanvang: 20:30

Kaarten zijn verkrijgbaar via http://bit.ly/VerzetEnDromen

Foto: Anna Laviosa

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: