Uitverkochte THOR RUN belooft toppers en spectaculair parcours

 Uitverkochte THOR RUN belooft toppers en spectaculair parcours

Zondag 30 juni a.s. is sportpark Marslanden en park de Wezenlanden omgetoverd tot een spectaculaire Survivalrun variërend van 1km ini-mini tot 9km ‘die hard’ parcours. Van beginners tot de absolute Nederlandse top zoals Thom van Cappellen en Werner Valk staan aan de start. Het parcours is compacter en daarom zijn de atleten erg eenvoudig te volgen.

Al wekenlang geen kaart meer te krijgen maar dit biedt wel een goede balans tussen parcours en deelnemers. Op de thuisbasis van THOR Zwolle, sportpark Marslanden, vindt zowel de start als de finish plaats. In het begin moet men al diverse hindernissen achter elkaar trotseren om vervolgens via het rulle zand van Hanze beachvolleybal allerlei uitdagingen op het sportpark te trotseren. Hierbij is niet alleen kracht en uithoudingsvermogen noodzakelijk maar vooral ook coördinatie. De deelnemers aan de 3km slaan af waar die van de 5 en 9km doorgaan richting de oude trainingslocatie van THOR op het terrein van vv Edon. Om op dit terrein te komen moet iedereen via spectaculaire en lange ‘berengang’ over het water naar de overkant. Op het terrein van vv Edon hangen netten, balken en lianen klaar. De 5km buigt dan terug waar de 9km een pittig deel voor hun kiezen krijgen in park de Wezenlanden. Vanuit het water moet men steile netten en balken omhoog. Vlak voor het grote festivalveld een ‘Schuurmanplein’ waarbij je vanuit een net een ‘swing-over’ in moet zien te klimmen. Hierna krijgt men veel variaties door speciaal ontworpen mobiele hindernisunits van Mobstacle gevolgd door vier hindernissen op rij met brandweerslangen, lianen, self made swing-over en horizontaal net onderdoor. Via enkele hindernissen voegt de 9km zich weer terug op het 5km parcours om richting het laatste deel te gaan. Dit deel begint met boogschieten bij handboogvereniging St. Sebastiaan om via de sloot en onder de brug door de laatste ‘klimstraten’ op het THOR terrein te overleven. Eerst vanuit het water de kant op en dan via lussen, stropjes en apenhangen van A naar B klimmen en tussendoor zo hard mogelijk hardlopen. Weer of geen weer; survivalrun kenmerkt zich ook als ‘strijd tegen de elementen’ dus het gaat altijd door.

Winnaar van de vorige editie, Thom van Cappellen, is weer van de partij om zijn titel waar te maken. De druk op zijn schouders is nu veel groter doordat hij dit jaar zowel het NK als de Nationale competitie Middenlange Survivalrun op zijn naam schreef. De winst is niet vanzelfsprekend aangezien er meerdere top 10 lopers van Nederland waaronder Werner Valk meedoen aan de THOR RUN 2019.

Ter plekke kan worden nog wél worden ingeschreven voor de inimini-run. Dit is een compact parcours van ca 500m speciaal voor de kleintjes die al dan niet onder begeleiding van een ouder over het parcours mogen gaan. Voor iedere deelnemer van de inimini-run is er een speciale THOR amulet.

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: