Uurtje Cultuurtje: Jan Vayne & Adriaan Stoet op Cultuurschip Thor

 Uurtje Cultuurtje: Jan Vayne & Adriaan Stoet op Cultuurschip Thor

Op zondag 24 februari presenteert Cultuurschip Thor een Uurtje Cultuurtje piano en viool door Jan Vayne en Adriaan Stoet. Een gevarieerd concert waarin het publiek muziek van Chopin tot Queen en van Bach tot de Beatles kan verwachten. Er is zelfs ruimte voor spontane verzoeknummers.

Pianist Jan Vayne behoeft nauwelijks nog introductie. Dat deze unieke creatieve pianovirtuoos in het verleden een muzikaal duo vormde met violist Adriaan Stoet is echter minder bekend. Beide Maestro’s wonen tegenwoordig op een steenworp afstand van elkaar in het mooie centrum van Zwolle.

Op Cultuurschip Thor zullen de twee muzikale vrienden het publiek graag tonen dat ze nog steeds als vanouds de sterren van de hemel spelen. Het geroutineerde tweetal kan putten uit een omvangrijk repertoire aan klassieke meesterwerken, filmthema’s en popsongs, waar ze op speelse wijze een eigen draai aan geven.

Het is niet ondenkbaar dat gastheer Rik Elings zich in het gebeuren zal mengen. Dat kan dan op piano, dwarsfluit of het ‘Procol Harum’ Hammondorgel uit 1966.

Het Uurtje Cultuurtje op zondag 24 februari met Jan Vayne en Adriaan Stoet begint om 12 uur en nog eens om 15 uur. Het concert van 15 uur is al bijna uitverkocht. Inloop een half uur voor aanvang. Entree is € 12,- Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle.

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: