Uurtje Cultuurtje met het Libero Strijkorkest

 Uurtje Cultuurtje met het Libero Strijkorkest

Op zondag 13 oktober begint alweer het negende Uurtje Cultuurtje seizoen op Cultuurschip Thor. De start is spectaculair met twee optredens van het LIBERO Strijkorkest. Dat wordt passen en meten op het intieme podium, maar het LIBERO is geen traditioneel strijkorkest: bijzonder aan dit prettig ogende ensemble is: iedereen staat, geen lessenaars, alles uit het hoofd, geen dirigent.

Dit jonge energieke internationale ensemble werd in 2016 in Zwolle opgericht door Nederlandse en Spaanse vioolstudenten, destijds allen studerend aan het ArtEZ conservatorium. LIBERO bestaat uit 14 strijkers, (6x viool, 4x altviool, 2x celli en 1 contrabassist) Door hun gedurfde keuzes krijgen optredens van LIBERO een swingende directheid en ontstaat er meer contact met het publiek. Regelmatige bezoekers weten het, op het Thor-podium zit je er bovenop, de directe akoestiek zorgt voor geïnspireerd samenspel en een heldere klankbalans.

Op het programma staan Bach’s Brandenburgs concert no. 3, het Strijkkwartet no. 8 van Shostakovich, Capriol Suite van Peter Warlock en last but not least een primeur: Rik Elings arrangeerde twee van zijn eigen ‘Jazzrock’ composities speciaal voor LIBERO en zal op de vleugel een stuk meespelen.

Het Uurtje Cultuurtje op zondag 13 oktober met het LIBERO begint om 12 uur en nog eens om 15 uur. Inloop een half uur voor aanvang. Entree is € 12,50 Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle.

Foto: Tine van Oene

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: