Zomerse Pop Up Cinema Fraterhuis in het Celekwartier

 Zomerse Pop Up Cinema Fraterhuis in het Celekwartier

Op vrijdag 23 augustus organiseert Filmtheater Fraterhuis opnieuw de Pop Up Cinema op het sfeervolle Celeplein. Speciaal voor alle liefhebbers start op vrijdagavond bij het vallen van de duisternis om 21.30 uur de film ‘Een man die Ove heet’. Een hartverwarmende verfilming van de roman van Frederick Backman over een mopperkont, die dankzij het contact met zijn nieuwe overburen langzaam weer ontdooit.

Een man die Ove heet Ove is 59 jaar. Mensen noemen hem ‘de bittere buurman’. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en heeft niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Elke ochtend loopt hij een inspectierondje in zijn buurt. Hij verzet fietsen, controleert de inhoud van afvalbakken, ook al is hij al jaren geen voorzitter meer van de bewonersgroep. Achter die pedante façade schuilt een verhaal. Als de overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus pletten, vormt dat het begin van een verhaal over onverwachte vriendschap, ongekamde katten en de kunst van het achteruitrijden met een caravan… ‘Een man die Ove heet’ is een heerlijke tragikomedie waarin het verzet van Ove tegen de nieuwe tijd – tegen TomToms en iPads – doet denken aan ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween.

Pop Up Cinema Het Fraterhuis viert de zomer met een speciale reeks buitenfilms op het intieme Celeplein. Tijdens acht weekenden in de maanden mei t/m september zijn onder de sterrenhemel bijzondere voorstellingen te zien. Bij het vallen van de duisternis start steeds een succesvolle en bijzondere film.

Celeplein Het Fraterhuis hoopt op zwoele zomeravonden en zet op het knusse Celeplein de tuinstoelen, comfortabele kussentjes en warme dekens alvast klaar. De bar van Café Foyé is de hele avond geopend en er is ook een pauze. De voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur en/of regen (binnen) door.

Kaarten De kaarten voor deze buitenfilms kosten €9,00 voor Vrienden en €11,50 regulier. Dit is inclusief programmaboekje én koffie/thee consumptie voorafgaand aan de voorstelling. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen. Voor meer informatie: www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: