Actrice Yeliz Dogan, Theater de Makkers en Team Migaloo te gast in tweede editie talkshow ShowKEES

Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken presenteren de maandelijkse talkshow ShowKEES bij Zwolse theaters

In de gloednieuwe talkshow ShowKEES in restaurant KEES in Theater de Spiegel gaan theatermakers Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken (bekend van o.a. Spijkers Met Koppen) op zoek naar wat er écht leeft in Zwolle, binnen én buiten de stadsmuur. Zondag 16 februari vindt de tweede editie van talkshow ShowKEES plaats in restaurant KEES in Theater de Spiegel.

Programma zondag 16 februari
Op zondagmiddag 16 februari gaan Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn in gesprek met o.a. Yeliz Dogan en Aiden Scherpbier en Tristan Sim van Team Migaloo. Yeliz Dogan (1993) komt uit Zwolle en speelt als actrice o.a. in de televisieserie SpangaS en bij het theatergezelschap Lost Project. Ook maakte ze afgelopen jaar haar eerste solovoorstelling #MISLUKT IN LIEFDE. Team Migaloo is een roeiteam uit Deventer en Oene dat de Atlantische Oceaan wil overbruggen. Aidan Scherpbier en Tristan Sim willen in 2021 meedoen aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge, ongeveer 5000 kilometer. Met de deelname willen de twee roeiers de aandacht vestigen op de enorme hoeveelheden wegwerpplastic en de problemen die daarmee gepaard gaan.

Zangeres Nathalie Schaap zal zorgen voor de muziek. Ze ontving o.a. een prijs op het Prinses Christina Concours (2017) en een finaleplaats in de Conservatorium Talent Award tijdens Jazz in Duketown. Het Conservatorium sloot ze onlangs af met een 9,5. Theater de Makkers presenteert De Koperen Kees, oftewel een ode aan een onbekend gebouw, een straat, een bankje, een steen, een boom, een standbeeld, een gevel, dat ene plantje dat uit een kiertje in het beton groeit, het mooiste kruispunt van de stad. Muziektheatercollectief Bovenste Knoopje Open opent ShowKEES en sluit de talkshow ook muzikaal weer af.

ShowKEES
Dromers, denkers, doeners, iedereen schuift aan om een inspirerend antwoord te geven op de vragen van nu. En terwijl de politici, kunstenaars, ondernemers, journalisten, uitvinders en fietsenstallingontwerpers uitgedaagd worden eens goed in de spiegel te kijken, schenkt de barvrouw (m/v) uw favoriete drankje voor u in en proost u op een mooie zondagmiddag!

Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten op de website van Zwolse theaters.

Foto: Kasper Veenstra

Geef een reactie