Anneke van Giersbergen met nieuw materiaal naar Hedon

 Anneke van Giersbergen met nieuw materiaal naar Hedon

Foto: Mark Uyl

Eind februari, midden in de lockdown die de muziekwereld op pauze zette, verscheen The Darkest Skies Are The Brightest. Het is alweer het 23e album in de carrière van muzikale duizendpoot Anneke van Giersbergen. Samen met haar band presenteert ze de plaat zondag 17 oktober live in Zwols poppodium Hedon. Kaartverkoop loopt via www.hedon-zwolle.nl.

De albumtitel The Darkest Skies Are The Brightest verwijst naar de gedachte dat je juist in de donkerste dagen van je leven tot de helderste inzichten komt. De noodzaak om dit album te maken drong zich aan Anneke op toen ze worstelde met onzekerheid rondom het voortbestaan van haar band VUUR en haar huwelijk onverwacht in een crisis belandde.

Ze trok zich terug in een huisje aan de bosrand met alleen een akoestische gitaar en wat opnameapparatuur, met als resultaat: een ontroerend en pijnlijk openhartig album. Zowel tekstueel als muzikaal legt Anneke haar ziel bloot in een intiem geheel van verhalende songs, ondersteund door akoestische gitaren, strijkers, blazers, slagwerk, verbonden door haar hypnotiserende stem.

Dat Anneke uit deze crisis kwam met niet alleen een bijzonder nieuw album, maar ook een hervonden connectie met haar man, bewijst dat zelfs de duisterste dagen licht kunnen voortbrengen.

ANNEKE VAN GIERSBERGEN

Datum: Zondag 17 oktober
Locatie: Grote Zaal, Hedon
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:30 uur
Prijs: €30,00

Kaartverkoop loopt via www.hedon-zwolle.nl
Foto: Mark Uyl

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: