Björn Kuipers is niet alleen de beste Nederlandse scheidsrechter van dit moment, hij is ook een succesvol ondernemer.

Hij floot onder andere de finale van de Europa League tussen Chelsea en Benfica in de Amsterdam ArenA in 2013 en de Champions League finale in 2014 tussen Real Madrid en Atletico Madrid in Lissabon. Tijdens de WK 2014 in Brazilië stond hij op de nominatie om de finale te leiden. Door de goede prestaties van het Nederlands elftal onder Van Gaal moest hij helaas vóór de halve finales huiswaarts keren.

Tijdens het WK 2018 in Rusland haalde hij wel de finale, maar slechts als vierde man. Toch kan zijn optreden als succesvol worden bestempeld, mede dankzij zijn vaste assistenten en het optreden van video

Dit college geeft een uniek kijkje in de keuken van een topscheidsrechter. Tijdens dit college geeft Björn antwoord op vragen als: Is het waar dat scheidsrechters foute beslissingen later in de wedstrijd compenseren? Wat doet hij bij tegenstrijdige berichten in je oortje? En wat doet hij wanneer het hele stadion ‘Je moeder is een hoer’ zingt? Waarom fluit hij nooit meer een Champions League finale? Waarom is ‘hands’ zo lastig te beoordelen? Wanneer stopt hij als (internationaal) scheidsrechter? Hoe win je bedenktijd bij een lastige beslissing? Hoe staat hij tegenover een video-assistent en doellijnregistratie? Wie is zijn eigen coach?

Aan de hand van een aantal voorbeelden (o.a. van Zlatan, Ronaldo, Ramos en Suarez) laat hij zien hoe lastig het is om een wedstrijd goed te fluiten. Een goede voorbereiding is in ieder geval noodzakelijk en mentale en fysieke fitheid een must. En verwacht altijd het onverwachte.

Scheidsrechter zijn is slechts een bijbaan voor Björn Kuipers. Hij is vooral supermarktondernemer. Ook daar gaat het om teamwork. En om samen ondernemen en winnen. Ook in dat vak wil hij de beste zijn, in 2016 werd zijn Jumbo supermarkt tot de beste van Nederland gekozen. In het najaar van 2016 verscheen het boek Björn – arbiter, ondernemer, inspirator dat inmiddels in vijf drukken is verschenen. Voor de WK verschijnt The final is yours.

Dit college geeft een schitterende inkijk in de boeiende wereld van een arbiter en ondernemer. Björn Kuipers staat bekend om zijn openheid en zijn uitstekende manier van presenteren. Hij blaast u bijna letterlijk van uw stoel.

Na afloop van het theatercollege vindt een Meet & Greet met Björn Kuipers plaats.

maandag 12 november 2018
aanvangstijd 20.00 tot 22.10 uur
locatie odeon – hemminkzaal

Klik hier voor het bestellen van kaarten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

WhatsApp ons (09-21u)