Op zondag 7 april staat Wilson and Wakeman in Hedon. Het Britse tweetal heeft een grote staat van dienst in diverse andere bands waaronder Black Sabbath en de band van Ozzy Osbourne. Het fundament van deze tour is het nieuwe sessiealbum Stripped dat op 11 januari is uitgekomen. De kaartverkoop voor het optreden is van start gegaan via www.hedon-zwolle.nl en via Plato te Zwolle.

De markante stem van Wilson ken je wellicht van de progressieve metalband Threshold of zijn bijdrages aan projecten als Ayreon en Rick Wakeman’s Englisch Rock Ensemble. Samen met Adam Wakeman, de befaamde toetsenist en gitarist van de band van Ozzy Osbourne en eerder Black Sabbath, richtte hij in 2006 de band Headspace op maar besluiten ze in 2016 als Wilson & Wakeman de studio in te duiken.

Met Weir Keeper’s Tale en later ook opvolger The Sun Will Dance In It’s Twilight Hour kiezen de mannen een beduidend andere insteek dan de hardere progressieve kant waarmee we ze leerden kennen. Twee prachtige (hoofdzakelijk akoestische) albums zijn het resultaat. In 2018 experimenteerden Wilson and Wakeman volop met hun setlist en legden ze de basis voor het nieuwe sessiealbum Stripped dat eerder dit jaar verscheen.

WILSON AND WAKEMAN

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Zondag 7 april
Open : 20:30 uur
Aanvang : 21:00 uur
Entree : € 20,09

Geef een reactie

Instagram

WhatsApp ons (09-21u)
%d bloggers liken dit: