Blindentolk bij Soof de Musical in Zwolse Theaters

 Blindentolk bij Soof de Musical in Zwolse Theaters

Blindentolk bij Soof de Musical in Zwolse Theaters

Voor het eerst kunnen ook blinden en slechtzienden een theatervoorstelling in Theater De Spiegel volledig meebeleven. Op zaterdagmiddag 9 februari is bij Soof de Musical live audiobeschrijving door een blindentolk van Komt het Zien!

Is theater leuk als je het niet of slecht ziet? “Zeker weten”, zegt Arlette Hanson van Stichting Komt het Zien!, “De blindentolk vertelt precies wat er allemaal gebeurt en te zien is op het podium. Dat doet de tolk tussen de gesproken en gezongen tekst in. De slechtzienden en blinden zitten gewoon in de zaal en horen de live beschrijving via een koptelefoon. De rest van het publiek merkt er niets van en zo kan iedereen alles volledig meebeleven. Bovendien mag men al eerder in de zaal naar binnen om kennis te maken met het decor, de kostuums en de stemmen van de spelers. Hierdoor wordt de theaterbeleving voor mensen die visueel niet alles meekrijgen helemaal compleet.”
Over Soof de Musical

Zwolse Theaters wil haar voorstellingen graag toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. In samenwerking met Komt het Zien! is er voor blinden en slechtzienden de mogelijkheid om op zaterdag 9 februari om 15:00 uur in Theater de Spiegel naar Soof te gaan. Soof de Musical is een overheerlijke theaterversie van de succesvolle eerste film Soof. Nieuw, origineel en uniek theater met dezelfde heerlijke, herkenbare ingrediënten én een topcast met o.a. Maike Boerdam en Winston Post. Chaos, lachen, véél lachen, zingen en huilen. Terwijl je geniet van de chaos die Soof van haar leven maakt, krijg je uit haar keuken ook wat lekkers voorgeschoteld.
Tickets

Kaarten voor Soof de Musical met Komt het Zien! blindentolk op zaterdag 9 februari 2019 voor de matinee-voorstelling van 15:00 uur kunnen gereserveerd worden door een mail te sturen naar info@zwolsetheaters.nl en daarbij duidelijk aan te geven om hoeveel plaatsen het gaat.
De inleiding voor visueel beperkten, met extra uitleg en kennismaking met de stemmen, start om 13:45 uur. Voor meer info zie: www.zwolsetheaters.nl/soofdemusical

Over Stichting Komt het Zien!

Met haar blindentolken maakt Komt het Zien! theatervoorstellingen toegankelijk voor iedereen met een visuele beperking. Een reactie van een blinde theaterliefhebber in Friesland: “Ik ben ook gewoon een mens. Ik woon in een gewoon huis, ik heb kinderen die gewoon naar school moeten. Dan wil ik ook wel eens gewoon naar het theater kunnen. Vroeger ging ik nog wel eens. Ik hoorde dan anderen lachen, maar ik had geen idee waarom, want ik kon de voorstelling niet volgen. Maar nu ga ik weer en kan ik meelachen, want dankzij de blindentolken kan ik alles gewoon zien, terwijl ik geen steek zie.”

Klik hier voor meer informatie.

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: