CLASSSH weer terug in Zwolle

 CLASSSH weer terug in Zwolle

Klassiek en pop staan weer naast elkaar in nieuwe editie, met Rob Dekay en DJ Paul van ‘t Veer

Na drie succesvolle eerdere edities komt Phion Orkest van Gelderland en Overijssel met CLASSSH terug naar Zwolle op 9 oktober. In Theater de Spiegel brengt het orkest een frisse klassieke concertbeleving in een onconventionele setting. Dit jaar met Rob Dekay als vaste presentator en DJ Paul van ’t Veer. CLASSSH gooit alle gebruiken van een klassiek concert overboord, behalve de inhoud. Klassieke muziek volgens de gewoontes van een popconcert. Klassiek zonder etiquette.

Het concept bestaat altijd uit dezelfde ingrediënten: symfonieorkest, dirigent, symfonisch muziekwerk, concertzaal en een dj, en dit jaar wordt Rob Dekay aan dat rijtje toegevoegd als presentator. Ook in deze editie bestaat het programma weer uit spannende en bijzondere elementen. Met sprankelende visuals van Tweelicht, prachtige locaties en interessante composities. De avond krijgt een actuele lading door de wereldpremière van het stuk ‘Laws of Motion’ door Anthony Fiumara. De componist werd geïnspireerd door de Covid-19 crisis en de protesten rondom ‘Black Lives Matter’ en dit is terug te horen in zijn compositie.

DJ Paul van ‘t Veer
Op elke locatie draait een lokale of regionale DJ-grootheid rondom het klassieke concert. In Deventer is dat Paul van ’t Veer ook wel bekend als DJ Pauluz. Paul van ’t Veer heeft een grote liefde voor de hiphopcultuur en rapmuziek. Een goede CLASSSH met wat het orkest brengt.

Presentatie door Rob Dekay
Presentator van Classsh 2020 is Rob Dekay. Bekend als singer-songwriter met een eigen sound en deelname aan ‘Wie is de Mol?’, heeft hij laten zien dat hij zijn eigen pad bewandeld. De eigenzinnige zanger is dan ook een perfecte match met deze muzikale ontdekkingsreis tussen klassiek en pop.

Kaarten voor CLASSSH zijn te koop voor €20,- ex servicekosten, en zijn te koop via de verschillende theaters en poppodia. Meer informatie over de tour en het programma is te vinden op classsh.nl

CLASSSH Zwolle
9 oktober – 20:00 uur
Phion Orkest van Gelderland en Overijssel & DJ Paul van ’t Veer
Theater de Spiegel, Zwolle

Foto: Rens Dekker

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: