Een van de grootste Urban Dance Battles van Oost Nederland keert op zondag 16 december terug naar Hedon. Raw Essence bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd met freestyle battles in de categorieën House, Breakdance, Hip-Hop en de sensationele All Style Crew Battle. Daarnaast zal er een graffiti en vinyl markt zijn en gaat Raw Essence eind van de avond naadloos over in B-Boy Breakdown Reunion met Schoolly D, het hiphopfeest dat inmiddels een cultstatus heeft.

Dansers uit het gehele land strijden voor een professionele jury bestaande uit Roche Apinsa, Luciano Hiwat en Shailesh Bahoran. Het gaat om een freestyle wedstrijd, dat betekent dat de dansers van te voren niet weten wat voor muziek er gedraaid wordt en zij ter plekke moeten improviseren. De dj’s van de avond zijn TLM, Nader Nafi en Lucas Benjamin met ondersteuning van live-muzikanten Eszteca en Coen Witteveen.

Tijdens deze jubileum edtie kun je naast de danswedstrijden genieten van graffiti demo’s van o.a. Brush, Suez, Moron, Romeo en Mega. Ook wordt er exclusief videomateriaal vertoond en zijn er filmscreenings, DJ’s en hiphopshops met merchandise en vinyl. Raw Essence wordt georganiseerd i.s.m. Social Dance en mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, het Hervormd Weeshuis en BUZ. Een ticket voor de danswedstrijd biedt ook toegang voor B-Boy Breakdown Reunion.

B-Boy Breakown Reunion
B-Boy Breakdown was tussen 1997 en 2002 het feest voor de tofste DJ’s, de beste breakdancers, de vetste graffiti en bovenal een keur aan verschillende hiphoplegendes uit binnen- en buitenland. Hoog tijd dat er een reünie wordt georganiseerd i.s.m. Old Factory Productions. Ditmaal halen de hosts Pauluz en Serch het 80’s hiphopicoon Schoolly D naar Zwolle. Schoolly D was een belangrijke inspiratiebron voor vele nu wereldberoemde namen zoals Ice-T, Public Enemy maar ook The Prodicy en Chemical Brothers.

RAW ESSENCE DANCE BATTLE – 5 YEAR ANNIVERSARY
JURY: ROCHE APINSA / LUCIANO HIWAT / SHAILESH BAHORAN

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Zondag 16 december
Open / aanvang : 11:30 uur
Entree : Voorverkoop €10,00, deurverkoop €15,00

Tickets zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle.

Foto: Christein van Hoffen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

WhatsApp ons (09-21u)