Davina Michelle, DI-RECT, Dirty Daddies, Kraantje Pappie en meer op Bevrijdingsfestival Overijssel 2020

 Davina Michelle, DI-RECT, Dirty Daddies, Kraantje Pappie en meer op Bevrijdingsfestival Overijssel 2020

Op 5 mei 2020 vieren we dat Nederland 75 jaar vrij is. Bevrijdingsfestival Overijssel heeft haar programma bekend gemaakt voor de 30e editie. Al eerder werd bekend dat de Ambassadeurs van de Vrijheid Lucas & Steve naar Zwolle komen. Daar zijn nu Davina Michelle, DI-RECT, Dirty Daddies, Kraantje Pappie, Balthazar, Blanks, Mark Foggo, Willy Wartaal en heel wat meer namen aan toe te voegen. Het vrij toegankelijk festival heeft ieder jaar zo’n 130.000 bezoekers, er zijn 5 podia en 50+ acts. En dat zijn niet alleen bands. Naast een muzikaal programma is er ook een uitgebreid inhoudelijk programma met als jaarthema ‘Verhalen om nooit te vergeten’. Met 75 jaar Vrijheid als extra thema, belooft het een mooie editie te worden.

Verhalen om nooit te vergeten creëer je als je het gesprek met elkaar aan gaat. Hét vernieuwde Wereldpaviljoen is dé plek om dat te doen. Hier wordt een huiselijke sfeer gecreëerd om ook echt het gesprek over vrijheid met elkaar aan te gaan. Neem bijvoorbeeld plaats op ‘de Bank’, draai aan het rad en ga in gesprek over verschillende onderwerpen. Een goed gesprek komt ook tijdens het spelen van een spel of het doen van een wereldkroegquiz. In samenwerking met diverse opleidingen wordt hard gewerkt aan een divers programma waarbij verschillende thema’s worden aangeraakt, zoals politiek, journalistiek, inclusiviteit, theater, beeldende kunst en graphic design. Ook is er een Vrijheidscollege met Bilal Wahib. Bilal Wahib (1999) is acteur en rapper. Hij speelde onder andere in Brugklas, Spangas, Malik, Mocro Maffia en De Libi.

Ook is er dit jaar weer een uitgebreid familieprogramma. De gezellige en kindvriendelijke Familieweide staat weer bomvol met muziek, theater en vermaak waarbij ‘Ontdek de Wereld van Morgen’ het centrale thema is. Kinderen zelf ontdekken hoe ze beter voor de wereld kunt zorgen, beginnend bij zichzelf. Voor kinderen is er ook de ‘Expeditie Vrijheid’. Kinderen kunnen in een route over het terrein lopen en komen onderweg verschillende opdrachten tegen. Zoals bijvoorbeeld: De ‘Je-hebt-het-recht-om…- invulmuur waar kinderen nadenken over positieve zaken waar ze vinden dat je recht op hebt, zoals Je hebt het recht om te dansen.

Nieuw dit jaar is dat er een inhoudelijk programma is samengesteld op het eiland waar ook podium Abbott en Sena Performers Stage zijn. Expeditie NEXT (georganiseerd namens de Nationale Wetenschapsagenda) laat daar zien wat wetenschap is en wat voor rol wetenschappelijk onderzoek speelt in je dagelijks leven. Kom langs om te luisteren naar silent disco minicolleges van interessante wetenschappers of doe mee met de feit en fabel quiz, laat je verrassen door leuke wetenschappelijke feiten en win prijzen. Verder zijn er allerlei doe-dingen zoals workshops waar je zonnepaneeltjes kunt maken en leuke opstellingen. Draag zelf een steentje bij aan de wetenschap door mee te doen met een live-onderzoek!

Op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl is de hele line-up en het voorlopige programma van Bevrijdingsfestival Overijssel 2020 te vinden. Via deze site is het vanaf nu ook mogelijk tickets te kopen voor de Press & Guest Area waar je het festival als VIP kunt beleven.

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: