Vandaag is de HBO Bruisweek, de introductieweek voor studerend Zwolle van start gegaan. Eerstejaars HBO studenten van maar liefst 40 opleidingen van Windesheim, VIAA en de Katholieke Pabo volgen een modulair programma waarin de opleidingsintroductie en programmaonderdelen van studentenverenigingen verweven zitten. Woensdag 4 september start het programma van de MBO Bruisdag.

Ondanks de hitte kende de eerste dag van de HBO Bruisweek een vloeiende start. De dag begon met de inschrijvingen op Windesheim, VIAA en de Katholieke Pabo. Studenten begonnen vervolgens of aan hun opleidingsintroductie of gingen door naar de Bruiscamping in de Marslanden om hun tentje op te zetten, om verschillende sportactiviteiten te volgen. De opening vond dit jaar plaats op de Bruiscamping op Sportpark de Marslanden, waarbij de studenten (circa 3000) op het hoofdveld gezamenlijk een onofficieel record Macarena Dansten . ‘Buro Ruis en haar partners had geen betere eerste dag van de HBO Bruisweek 2019 kunnen wensen. De sfeer is gemoedelijk en de studenten hebben er ondanks het warme weer overduidelijk onwijs veel zin in.’ Aldus Bruisweken coördinatrice Nienke Salet.

Avondprogramma
Vanavond start het avondfestival waarbij studenten keuze hebben uit diverse programmaonderdelen. In Hedon kunnen studenten genieten van optredens van Joost en Merol en in de Hemminkzaal van Odeon staat het humoristische theaterduo Over Schapen Enzo geprogrammeerd. Bij Het Vliegende Paard (voor de gelegenheid omgedoopt tot Bruishuis) nemen de studentenverenigingen het programma voor hun rekening.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

WhatsApp ons (09-21u)