Dinner Jazz brengt sfeervolle voorstelling The Show Boat naar Hedon

Op dinsdag 12 februari organiseert Hedon Productiehuis en Stichting Jazz in Zwolle voor het tweede jaar op rij het avondvullende programma Dinner Jazz. Dit jaar staat de voorstelling in het teken van het bijna 100 jaar oude verhaal van The Show Boat. Uitgevoerd door zangeres Marjorie Barnes (USA) en verscheidene musici uit Zwolle beleef je een avond vol live-muziek, een classy sfeer en ook nog eens heerlijk eten met uiteraard de toepasselijke smaken uit de keuken van New Orleans!

In 1927 verscheen “The Show Boat” als een van de eerste musicals op Broadway waarin de jazzmuziek een echte plaats kreeg. Een verhaal dat plaats vindt op een raderboot op de Mississippi, waarin onbeantwoorde liefde, overmacht, hartstocht en verlangen de hoofdrol spelen. Voor het verhaal hebben we twee topsolisten weten strikken: Marjorie Barnes en Ilja Reijngoud! De kaartverkoop is reeds van start gegaan via www.hedon-zwolle.nl en via Plato in Zwolle. Er zijn kaarten inclusief diner. Voor de mensen die het overheerlijke diner willen overslaan hebben we kaarten voor het balkon beschikbaar.

Marjorie Barnes: geboren en groot geworden in New York, op Broadway kreeg ze haar eerste rolleni n musicals als Hari, I Love My Wife, The Magic Show, Pal Joey en Dreamgirls. In de seventies verlaat ze New York en trekt ze naar Californie om daar te gaan zingen in de popgroep The Fifth Dimension. De afgelopen jaar speelde Marjorie Barnes op praktisch elk groot jazz festival, werkte ze met tal van grote sterren samen en had ze zelfs een heuse special op de Nederlandse televisie.

Ilja Reingoud: absolute wereldklasse op de trombone. Winnaar van een Edison in 2009 en de Thelonious Monk BMI Composition Award in 2003. Werkte samen met namen als Herbie Hancok, Pat Metheny, Toots Thielemans, John Scofield en tal van andere grote namen. Zijn arrangementen en composities werden uitgevoerd door het Metropole Orkest, daarnaast is Ilja docent en bandleider van de bigband op conservatorium Codarts in Rotterdam.

Dinner Jazz is een samenwerking tussen Hedon Productiehuis en Stichting Jazz in Zwolle

HEDON PRODUCTIEHUIS & STICHTING JAZZ IN ZWOLLE PRESENTS: DINNER JAZZ
VOORSTELLING: ‘THE SHOW BOAT’

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Dinsdag 12 februari
Open : 19:00 uur
Aanvang : 19:30 uur
Entree : Dinerticket: € 36,05 Balkonticket € 17,51

Foto: Lourens Hooisma

Geef een reactie