Op zaterdag 14 maart om 14.15 uur is de eenmalige vertoning van de film ‘De slag om het vrouwenhart’ in het Fraterhuis. Hella de Jonge maakte namens de stichting Hart voor Vrouwen een film over hoe de gezondheidszorg omgaat met vrouwen. Deze voorstelling vindt plaats in aanwezigheid van regisseur Hella de Jonge. Aansluitend op de vertoning is zij bereid vragen van het publiek te beantwoorden, met Hella’s man Freek de Jonge als gespreksleider.

De slag om het vrouwenhart
Door haar eigen hartproblemen kwam Hella in contact met cardiologe Angela Maas, onlangs tot invloedrijkste vrouw van Nederland uitgeroepen en schrijver van het boek ‘Hart voor vrouwen’, en haar collega Janneke Wittekoek. Ooit wees Aletta Jacobs al op de fysieke verschillen tussen man en vrouw. Honderd jaar later blijkt dat de diagnose en therapie bij hartfalen bij de vrouw nog steeds is gebaseerd op onderzoek bij mannen. ‘De slag om het vrouwenhart’ gaat in op wat de gevolgen van deze eenzijdige benadering kunnen zijn voor een vrouw met een hartprobleem. Aan de hand van gesprekken met ervaringsdeskundigen en hartspecialisten probeert Hella een weg te vinden naar een noodzakelijke cultuuromslag in een door mannen gedomineerd gebied. Het aangrijpende verhaal van Kitty Trepels van Mil vormt een rode draad in deze urgente film.

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Geef een reactie

Instagram

WhatsApp ons (09-21u)
%d bloggers liken dit: