Eerbetoon aan jazzlegende Cab Calloway in Hedon

Tijdens het concert ‘Jump’n Jive plays a tribute to Cab Calloway’ in Hedon op woensdag 20 november worden bezoekers ondergedompeld in de jaren ’30 (swing era) waarbij de muziek van de legendarische Cab Calloway samen met tapdansers wordt opgevoerd. Kaarten zijn te koop via www.hedon-zwolle.nl en via Plato in Zwolle.

Cab Calloway was een van de eerste zwarte supersterren. Met zijn zoot suits in alle kleuren van de regenboog, zijn jive talk, zijn drugs-songs en zijn gepolijste bigband, die heftig te keer kon gaan, was de vocalist een wegbereider voor Prince en een voorbeeld voor alle jonge Afro-Amerikanen uit die tijd.

In 1948 was de droom voorbij. De glorieuze big bands legden de een na de ander het loodje en ook Cab kromp zijn orkest in tot een sextet. Vijftig jaar later, na zijn come-back in de film The Blues Brothers, trok hij nog steeds de wereld rond als de laatste overlevende ster van het Swing-tijdperk. Calloway’s kwaliteiten als bandleider, zowel menselijk als muzikaal, zijn onomstreden. Hij gaf zijn arrangeurs en solisten in de instrumentale nummers volop de ruimte. Op platen uit 1939-’40 zoals Paradiddle en Pluckin’ the Bass zijn al voorbodes van de bebop te horen.

CAB CALLOWAY

Datum: Woensdag 20 november
Locatie: Grote Zaal, Hedon
Zaal open: 19:00 uur
Aanvang: 20:00 uur
Prijs: €17,00

FOto: Christein Hoffen

Geef een reactie