Feest in Zwolle. Voor dertien cent naar het circus

Vijftig jaar? Jazeker, vijftig jaar! Magic Circus, het Zwols Hanzestadscircus is het oudste reizende tentcircus van Nederland. En het modernste. Elk jaar davert Nederlands favoriete circus langs de grote Nederlandse steden. Elk jaar verfrissend anders, elk jaar nog eigentijdser. Dit jubeljaar presenteert het Magic Team de productie Fifity?Fifty!.

Vijftig jaar Magic Circus moet je vieren. En dat dan in de betekenis van feesten én van loslaten. Dus gaan er dit jaar alweer circustradities overboord. Met het loslaten van die tradities is de voorstelling moderner dan ooit. Circus buiten de gebaande paden, niet meer klassiek, wel eigenwijs. Het resultaat? Sprankelend, verrassend en modern circus voor het hele gezin.

Fifty?Fifty!
Het Magic Team neemt je in 100 minuten inclusief pauze mee in zijn bijzondere wereld. Zo laat de komische excentriekeling Jofri mensen letterlijk en figuurlijk door het lint gaan. Oud-Hollandse spelen zoals touwspringen en jojoën worden door dé sterjongleur van het Osmeens Staatscircus tot een kunst verheven. Verder zijn er mysterieuze reuzen, acrobatiek en dans. Diabolo’s suizen tot hoog onder de koepel van de Magic Dome. In diezelfde hoge atmosfeer tarten circusprinsessen uit Polen en Duitsland op al dan niet poëtische wijze de zwaartekracht. En Magic Circus houdt rekening met alle allergieën, want wilde dieren zijn er niet.

Prikkelarm circus
Vrijdag 20 maart om 16:00 uur organiseert het Nationaal Zorgcircus een speciale 40 minuten durende prikkelarme versie van Fifty?Fifty! zonder pauze in Zwolle Aa-landen. In november 2019 had Utrecht de primeur van de allereerste prikkelarme circusvoorstelling van Europa. Zwolle is de tweede stad waar het Nationaal Zorgcircus het circus toegankelijk maakt voor mensen die overgevoelig zijn voor prikkels. Meer informatie is te vinden op www.zorgcircus.nl

Zwolle tournee
De reguliere voorstellingen van Fifty?Fifty! vinden plaats op drie locaties in Zwolle.
Vr 13 t/m Zo 15 maart – Zwolle Stadshagen – Belvedèrelaan bij het Winkelcentrum
Di 17 & Wo 18 maart – Zwolle Zuid – Jo van Marle Sportpark (Landsheerlaan 42)
Za 21 & Zo 22 maart – Zwolle Aa-landen – Grasveld aan de Merwedelaan, Dobbe en Grevelingen

De voorverkoop loopt via www.magic-circus.nl tot 120 minuten voor iedere show. Daarna zijn kaarten uitsluitend verkrijgbaar aan de circuskassa vanaf 60 minuten voor een show. Entreeprijzen vanaf slechts €12,-. Kijk goed rond op straat, want in diverse winkels met een circusposter liggen ook kortingsbonnen. Voor de vroegboekers kan vrijdag de 13e hun geluksdag zijn, want voor deze voorstelling zijn er 50 kaarten beschikbaar voor slechts 13 cent per stuk exclusief online boekingskosten.

Geef een reactie