Op zaterdag 23 november van 11.00 tot 13.00 uur staat de Fraterhuis Academie in het teken van storytelling op TV. Journalist en schrijver Pauline Broekema werkte jarenlang als verslaggever voor de NOS en is één van de grondleggers van ‘storytelling op TV’. In haar gastcollege zal ze vertellen hoe ze daarin te werk gaat aan de hand van verschillende voorbeelden uit haar lange loopbaan.

Storytelling op TV
Journalist en schrijver Pauline Broekema werkte 34 jaar als binnenland-verslaggever voor het NOS-journaal en de laatste jaren ook voor NOS.NL, de nieuwssite van de NOS. Dit jaar nam ze afscheid en momenteel werkt ze onder meer aan een nieuw boek dat in april verschijnt. Haar boeken en televisiewerk kenmerken zich door een geheel eigen stijl. “Ik wil de kijker en de lezer optimaal informeren en vooral meenemen in het verhaal”. Ze wordt hiermee één van de grondleggers van ‘storytelling op TV’. Essentieel daarbij is een zo uitgebreid mogelijk onderzoek, dat ten grondslag ligt aan een reportage, artikel of boek. Het belooft een boeiende lezing te worden over ‘kijken, kijken en nog eens kijken’, ‘inlezen’, ‘afwachten’ en ‘valkuilen’ gelardeerd met vele aansprekende voorbeelden uit haar lange loopbaan.

Prijzen & zo
Vrienden van het Fraterhuis en Cinevillepashouders betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief pauzeconsumptie en collegetoebehoren. Kaarten zijn online via de website te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop of voorafgaand aan het evenement. Café Foyé is in het weekend al geopend vanaf 10:00 uur

Fraterhuis Academie Celekwartier
 De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit.  De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats op de vroege zaterdagmiddag, inclusief pauzeconsumptie en collegetoebehoren.

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Geef een reactie

Instagram

WhatsApp ons (09-21u)
%d bloggers liken dit: