Dit weekend is het nieuwe voetbalseizoen van start gegaan. Filmtheater Fraterhuis viert donderdag 8 augustus de seizoensopening mee met de Nederlandse première van de film ‘Diego Maradona’. ‘Diego Maradona’ is komende filmweek elke dag te zien in het Fraterhuis.

Over ‘Diego Maradona’ ‘Diego Maradona’ is een portret over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona die gemaakt is door Oscarwinnaar Asif Kapadia (‘Amy’). Op 5 juli 1984 arriveert de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij Napoli. De club heeft nog nooit een groot toernooi gewonnen, en verlangt naar succes. Tienduizenden Napolitanen op de tribune van Stadio San Paolo gaan dan ook uit hun dak. Zij kunnen niet geloven dat de kleine Argentijn, die op dit moment als hét grootste voetbaltalent ter wereld geldt, het grote Barcelona verruilt voor hun club. In het zuiden van Italië groeit Maradona uit tot de beste speler ter wereld en volgens vele voetballiefhebbers is hij de beste ooit. In 1991 wordt hij echter geschorst wegens het gebruik van cocaïne… Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal, o.a. uit het archief van de voetballer zelf, schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held en voor velen: God.

Kaartverkoop
De kaartverkoop is gestart. Koop nu je kaarten bij Filmtheater Fraterhuis via de website klik hier of aan de kassabalie

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

WhatsApp ons (09-21u)