Van 14 t/m 16 juni 2019 is de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis, tweede locatie van Museum de Fundatie, het podium voor een reeks buitenconcerten. Op het programma van de Fundatie Summerstage staan optredens van pianist Michiel Borstlap met dansers van het Scapino Ballet, Yuri Honing en zijn Acoustic Quartet en het Orkest van het Oosten met Sticks (Junte Uiterwijk). De Fundatie Summerstage is mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe is een magische plek. Adellijke families bewoonden de havezate vanaf 1450. In 1958 maakte Dirk Hannema het tot kunstverzamelaarshuis. De kamers vol met meesterwerken: schilderijen van Turner, Van Gogh en Mondriaan en beelden van Degas, Canova en Marini. Rond het kasteel ligt een arcadische beeldentuin met 99 sculpturen. De stilte van dit kunstparadijs, dit oord van concentratie en rust, doorbreekt Museum de Fundatie op het moment dat de beeldentuin op zijn mooist is, precies in het weekend voordat de zomer begint.

De concerten zijn een unieke belevenis voor jong en oud. In de historische coulisse van de kasteeltuin wordt een groot podium geplaatst, waarop ’s avonds de volgende optredens plaatsvinden:

Vrijdag 14 juni 2019, 20:00 uur
Michiel Borstlap en Scapino Ballet
Fascinerende muziek van een virtuoze pianist die jazz mengt met klassiek en eigentijdse invloeden! Hij voert zijn mooiste werken uit én bij enkele stukken wordt hij vergezeld door de fantastische dansers van het Scapino Ballet.

Zaterdag 15 juni 2019, 20:00 uur
Yuri Honing en Acoustic Quartet
Muziek op het scherpst van de snede. Zwoele saxofooncomposities van drievoudig Edison-winnaar Yuri Honing, die met zijn gelauwerde kwartet nummers speelt van zijn laatste albums Desire en Goldbrun, aangevuld met nieuw werk.

Zondag 16 juni 2019, 20:00 uur
Orkest van het Oosten en Sticks (Junte Uiterwijk)
Twintig musici van het Orkest van het Oosten én soliste Carla Leurs voeren de Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi uit, afgewisseld met bijdragen van Sticks (Junte Uiterwijk) in de vorm van ‘spoken word’.

Kaarten zijn voor € 27,50 per concert te koop via www.fundatiesummerstage.nl. Deelnemers van de BankGiro Loterij hebben met hun VIP-KAART gratis toegang (administratiekosten € 2,50 per ticket, max. 2 tickets per VIP-KAART per concert). Kasteel en beeldentuin zijn tijdens Summerstage van 11:00-23:00 uur geopend en zijn met concertkaart gratis te bezoeken. Vanaf treinstation Heino pendelt een shuttlebus. Catering aanwezig.

Foto: Tine van Oene

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

WhatsApp ons (09-21u)