Op zaterdag 31 oktober pakt Hedon Productiehuis groots uit met de eerste edities van de Raw Essence Masterclass en Raw Essence Competitie voor dansers. Raw Essence is het label binnen Hedon Productiehuis waar dansers onderling en met de hulp van professionals hun vaardigheden kunnen verbeteren. Voor deze eerste Raw Essence masterclass komt de beroemde danser Kevin Paradox naar de Beatbox in Zwolle. Aansluitend op deze masterclass vindt de eerste editie van Raw Essence competitie plaats. De kaartverkoop voor beide evenementen in Beatbox start op maandag 5 oktober om 16:00 via www.beatbox.nl en via Plato in Zwolle.

Het is de eerste keer dat je in Beatbox op deze manier een masterclass en competitie kan bijwonen. Nadieh Hoeksma van Raw Essence : “De opening van Beatbox geeft ons letterlijk meer ruimte. Met Raw Essence organiseerden we al jaarlijks een grote dance battle in Hedon en blijven dat uiteraard doen. We hebben in Beatbox de beschikking over een professionele performance room waar wekelijks danslessen worden gegeven. Die ruimte kunnen we nu ook mooi gebruiken voor deze masterclass en de aansluitende competitie. We houden uiteraard rekening met de maatregelen rondom het Corona virus, hierdoor is het helaas niet mogelijk dat er bij de competitie toeschouwers aanwezig zijn. ” In de competitie zijn twee onderdelen: Solo Freestyle waarbij de DJ een beat aanzet en de danser hierop anticipeert. Het andere onderdeel is Solo Performance waarbij de danser vooraf een act maakt met verhaal en theatrale aspecten. De winnaars van de competitie krijgen direct een deelnameplek tijdens de Raw Essence Dance Battle in december of mogen een showcase laten zien tijdens dit grote evenement.

De eerste editie van de Raw Essence Masterclass wordt gegeven door Kevin Paradox een danser die sinds 2012 talloze battles. heeft gewonnen waaronder het EK. Kevin Paradox laat weten dat dans voor hem een kunstvorm is die veel betekent: : “Zonder kunst hebben we niets. Ik heb het gevoel dat ik mijn steentje kan bijdragen in de kunstwereld op deze manier”. Voor zowel de masterclass als de competitie zijn per evenement slechts dertig tickets beschikbaar, kaartverkoop start maandag 5 oktober om 16:00 uur via www.beatbox.nl en bij Plato in Zwolle. Elke bezoeker van het evenement dient in bezit te zijn van een ticket, het is dus niet mogelijk om de competitie alleen als toeschouwer bij te wonen.

Foto: Christein van Hoffen

Geef een reactie

Instagram

WhatsApp ons (09-21u)
%d bloggers liken dit: