Op zaterdag 24 november presenteert Cultuurschip Thor een Uurtje Singwriter…maar dan anders. De charismatische, uit Senegal afkomstige, Issa Sow brengt met zijn band Goree een uniek en eenmalig bezoek aan Zwolle. Voor Cultuurschip Thor reden genoeg om een concert in te lassen in hun reguliere programma.

De charismatische, uit Senegal afkomstige, Issa Sow begon zijn carrière als solodanser en zanger van het Senegalese Nationaal ballet. Hiermee ging hij de hele wereld over. In Afrika reisde hij rond om de verschillende muziekstijlen te bestuderen en inspiratie te krijgen voor het schrijven van zijn muziek.
Met zijn band Goree, genoemd naar het slaveneiland voor de kust van Dakar, heeft hij al een aantal albums gemaakt. Zijn eerste album heette Issa Sow en Goree. In Duitsland, waar hij nu woont maakt hij ‘A voice from heaven.’ Een toepasselijke titel want Issa Sow heeft een warme, betoverend expressieve stem van Youssou N’dour-achtige proporties. Zijn muziek is een mengvorm van stijlen uit Senegal, Ghana en Congo gecombineerd met Europese stijlen en hier en daar Flamenco elementen. Met Goree toerde hij al in Senegal, Duitsland, België en Frankrijk.
Na een concert een aantal jaar geleden in de Melkweg in Amsterdam komt Issa Sow nu weer naar Nederland. Voor een eenmalig optreden op Cultuurschip Thor. Het concert zal ongeveer een uur duren, zonder pauze maar met een gezellige nazit.

Issa Sow op zaterdag 24 november begint om 20.30 uur. Inloop een half uur voor aanvang. Entree is € 12,- Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.
Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle.

Geef een reactie

Instagram

WhatsApp ons (09-21u)
%d bloggers liken dit: