Internationaal gerenommeerde danskunstenaars IVGI&GREBEN brengen ode aan het idealisme.
De Voorlopers is een krachtige choreografie voor vijf dansers van de internationaal opererende choreografen Uri Ivgi en Johan Greben. In onze huidige tijd waarin negativisme vaak overheerst willen zij de positieve kracht van idealen laten zien. IVGI&GREBEN creëren met hun eigenzinnige danstaal een poëtisch en tegelijkertijd confronterend werk dat het publiek niet onberoerd zal laten.

In De Voorlopers wonen twee mensen op een bepaalde plek in goede harmonie tot plotseling drie nieuwkomers zich aandienen. Hoe gaan ze om met de onderlinge verschillen? Hoe pakken ze het aan om daar met z’n vijven te kunnen leven? Gaan ze bouwen vanuit behoeftes, verlangens, dromen en idealen?

De uit Israël afkomstige Uri Ivgi en de Nederlander Johan Greben werken al 17 jaar succesvol samen als het choreografenduo IVGI&GREBEN. Hun werk is wereldwijd bij toonaangevende gezelschappen te zien. Na de succesvolle tournee in Nederland van hun dansvoorstelling We Are In Trouble afgelopen seizoen, presenteren IVGI&GREBEN hun nieuwe voorstelling De Voorlopers, die op 24 oktober 2019 in première is gegaan bij Internationaal Theater Amsterdam.
IVGI&GREBEN won o.a. de Golden Mask Award, Ruslands meest prestigieuze theaterprijs.

‘Het duet van de dansers is klassiek, beheerst, geen vuiltje aan de lucht – tot de muur van zakken opeens langzaam naar ze toe beweegt en uiteindelijk lijkt te imploderen.’ Theaterkrant

‘Wat volgt is haast ontroerend: de vijf dansers in De Voorlopers zoeken nadrukkelijk de harmonie en elkaar, en bewegen in elegant vertraagde patronen door die plastic ellende.’
Leeuwarder Courant

Medewerkers De Voorlopers
choreografie Uri Ivgi & Johan Greben
dans Serena Facchini, Joan Ferré Gomez, Robin Nimanong,
Noa van Tichel, Winter Wieringa
dramaturgie Judith Schoneveld
muziekcompositie Tom Parkinson
licht- en decorontwerp Edwin van Steenbergen
kostuums Uri Ivgi & Johan Greben
zakelijke leiding & strategie Transistor – Jette Schneider
marketing De PR Zaak – Ilse van Dijk
fotografie Bart Grietens / Ielyj Ivgi

De Voorlopers is een productie van IVGI&GREBEN en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds 21 en het BNG Cultuurfonds.
www.ivgi-greben.nl

Foto: Tine van Oene

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

WhatsApp ons (09-21u)