Jack Delmaar

Jack Delmaar Geboren in 1947. Ik ben sinds 2010 met pensioen. Ik heb bij diverse bedrijven (Scania, Philips) en overheden (Rijks Universiteit Utrecht en Provincie Overijssel) gewerkt.

Ik heb in de jaren ’70 heel veel analoog gefotografeerd(ook zelf ontwikkelen en afdrukken). Pas in ca. 2003 heb ik het fotograferen weer opgepakt en de transitie van analoog naar digitaal meegemaakt. Ik werk puur hobbymatig.

Veel dans en theater gefotografeerd (zowel als toeschouwer en als deelnemer, met name dat laatste geeft een bijzondere kijk op de gebeurtenissen). Verder fotografeer ik met enige regelmaat voor het RIBW en sinds een half jaar ook bij Hedon( daar kreeg ik de vraag of mijn foto’s ook naar ZOT gestuurd konden worden, vandaar dat ik me hierbij gevoegd heb).

De tijd van vele foto’s van de kleinkinderen is een beetje voorbij (ze kijken op een hoogte van ca 2 meter op opa neer) op eentje na die nog wel eens op het podium staat en dan ben ik er wel weer met de camera bij.

Het lijkt me leuk om via ZOT met andere mensen en evenementen in aanraking te komen. Hopelijk komen we elkaar in het Zwolse tegen.

Jack Delmaar

Fotograaf