James Oesi op contrabas op Cultuurschip Thor

 James Oesi op contrabas op Cultuurschip Thor

Op zondag 24 maart presenteert Cultuurschip Thor een wel heel bijzonder Uurtje Cultuurtje. Een contrabassist als klassiek solist; daarvan zijn er zelfs wereldwijd niet veel. Contrabassist James Oesi kun je dan ook gerust een fenomeen noemen. Hij zal bij enkele stukken begeleid worden door pianist Rik Elings maar verder verzorgt hij dit unieke concert helemaal alleen.

Het lukt maar weinig bassisten om het toch wat weerbarstige instrument in alle opzichten volledig te beheersen, maar bij James oogt het allemaal uiterst soepel en vanzelfsprekend. Opgegroeid in Zuid Afrika, studeerde Oesi in Moskou (Cum Laude) en in Den Haag met een 10+ af. Sindsdien bespeelt deze klassieke podiumtijger met groot succes de bekende podia (Grachtenfestival Amsterdam, CrossLinx, November Music, Festival Classique en Wonderfeel) en is hij een graag geziene gast bij Podium Witteman en Vrije Geluiden. Het soloprogramma van James bestaat uit werken van o.a. Bach, Berio en Beethoven. James Oesi is een meester van het hoge register. Melodieën, normaliter gespeeld door cello of viool, klinken op de op de contrabas van James adembenemend mooi.

Pianist Rik Elings zal in dit intieme concert een gastrol vervullen en hem o.a. begeleiden bij romantische melodieën, zoals Rachmaninovs emotionele Vocalise en het niet minder gevoelige Après Un Reve van Gabriel Fauré. James Oesi is een charismatische ontwapende podiumpersoonlijkheid, dit is bij uitstek de gelegenheid  om eens nader kennis te maken met de klassieke contrabas in al zijn facetten.

Het Uurtje Cultuurtje op zondag 24 maart met James Oesi begint om 15 uur. Inloop een half uur voor aanvang. Entree is € 12,- Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle.

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: