‘Klaar terwijl je wacht-video’ bij nieuwe single Ruud Fieten

Hoewel Ruud Fieten bekend staat als een muzikaal talent, laat zijn talent om planningen te maken nogal eens te wensen over. In de videoclip zie je een choreografie van de Tsjechische danser DkidCZ. De single gaat over een soldaat die in een oneindige oorlog verwikkeld is. Hij is gevoed met leugens en propaganda naar het front gestuurd maar komt er langzaam achter dat de vijand precies dezelfde propaganda te horen gekregen heeft. De soldaat begint de oorlog zelf als zijn vijand te zien en keert zich ertegen.

EP Relase
Eind september komt de nieuwe EP ‘Mad Dogs in the Sun’ uit. Fieten ging hiervoor heel conceptmatig te werk. De nummers op de EP spelen zich af in een universum waar een dystopische oorlog woedt. Alle vijf liedjes zijn vanuit verschillende personages geschreven: De Reiziger, de boer, de arbeider, de pacifist en de soldaat. De EP werd afgelopen jaar in drie dagen opgenomen in Studio PAF! in Rotterdam en wordt op 18 oktober gepresenteerd in Hedon Zwolle. De band doet daarna een aantal shows en Ruud vertrekt eind oktober naar Engeland voor een korte solo tour.

Ruud Fieten is in het bezit van een Hedon Beurs. Vijf jaar geleden is Hedon gestart met het toekennen van de Hedon Beurs. Met deze beurs probeert het poppodium talentvolle acts een extra steuntje in de rug te geven om door te kunnen groeien naar de landelijke (sub)top. De geselecteerde bands worden tijdens het beurstraject intensief begeleid door o.a. verschillende professionals vanuit Hedon Productiehuis die de band kan ondersteunen op verschillende vakgebieden. Met de Hedon Beurs wil het poppodium bereiken dat het muziekklimaat in de regio gezond blijft en zijn steentje bijdragen aan een gezond bandklimaat binnen de provincie Overijssel.

Foto: Erik Delobel

Geef een reactie