Laatste Pop Up Cinema Fraterhuis van dit zomerseizoen

 Laatste Pop Up Cinema Fraterhuis van dit zomerseizoen

Het Fraterhuis neemt afscheid van de zomer en organiseert voor de laatste keer dit seizoen de Pop Up Cinema op het Celeplein. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september start op beide avonden om 21.15 uur de feelgood film ‘Edie’. Een ontroerend drama over een vrouw die na de dood van haar echtgenoot besluit om de Schotse Hooglanden in te trekken.

Edie De geliefde Britse actrice Sheila Hancock speelt de dwarse 83-jarige Edith Moore (Edie), een bittere, eigenwijze Engelse dame. Na de dood van haar bazige echtgenoot George en door de steeds slechter wordende relatie met haar dochter, besluit Edith om haar oude jeugddroom alsnog na te jagen. Ze vertrekt halsoverkop naar de Schotse Hooglanden om daar de berg Suilven te beklimmen. Onderweg ontmoet ze Jonny (Kevin Guthrie), de jonge eigenaar van een outdoor-winkel die haar helpt met het aanschaffen van de juiste uitrusting en haar traint om de berg te kunnen beklimmen. Ze kletsen, ruziën, maken lol en onthullen steeds meer over hun leven aan elkaar. ‘Edie’ is een heerlijk avontuurlijke feelgood film vol humor, die zich afspeelt in de adembenemende, beeldschone Schotse Hooglanden.

Pop Up Cinema Het Fraterhuis viert de zomer met een speciale reeks buitenfilms op het intieme Celeplein. Tijdens acht weekenden in de maanden mei t/m september zijn onder de sterrenhemel bijzondere voorstellingen te zien. Bij het vallen van de duisternis start steeds een succesvolle en bijzondere film.

Celeplein Het Fraterhuis hoopt op zwoele zomeravonden en zet op het knusse Celeplein de tuinstoelen, comfortabele kussentjes en warme dekens alvast klaar. De bar van Café Foyé is de hele avond geopend en er is ook een pauze. De voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur en/of regen (binnen) door.

Kaarten De kaarten voor deze buitenfilms kosten €9,00 voor Vrienden en €11,50 regulier. Dit is inclusief programmaboekje én koffie/thee consumptie voorafgaand aan de voorstelling. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen. Voor meer informatie: www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: