Maak kennis met het échte circus tijdens Doe’s Gek

Jeugdcircus een olijke club met clowntjes en olifanten? Welnee! Tijdens het kinderevenement Doe’s Gek (25 tot en met 28 oktober 2018) maakt Jeugdcircus Pavarini korte metten met stereotypes. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen kennismaken met het circus zoals het oorspronkelijk bedoeld is. Demo’s bekijken, spelen met attributen of vragen stellen aan circusartiesten? Het kan allemaal! Ditmaal niet in een circustent, maar in de IJsselhallen.

Speelse oefeningen met serieuze ondertoon
Hoe gaat het er eigenlijk aan toe bij een (jeugd)circus? Caroline (voorzitter Pavarini) verklapt alvast dat het véél meer is dan trucs leren en gekke bekken trekken. “Helaas hebben media een ouderwets beeld bij het circus. Circusoefeningen gaan samen met veel plezier, vertrouwen en bewustwording ontwikkeling.” Het is dus een hele leuke manier om kinderen spelenderwijs te leren samenwerken, grenzen stellen en expressie tonen. En dat past heel goed bij het thema van Doe’s Gek: kind zijn, gek doen, samen spelen.

Kijkje in de keuken bij Jeugdcircus Pavarini
Jeugdcircus Pavarini krijgt een prominente plek op Doe’s Gek; de organisatie verwacht dat het een groot succes wordt. “Bezoekers van het evenement kunnen de hele dag door vragen stellen, demo’s bekijken of aan de slag gaan met circusattributen. Altijd onder professionele begeleiding van de trainers en kinderen van Pavarini.” Een paar jaar geleden stond het gezelschap bij LEGO World, dat ook in de IJsselhallen plaatsvond. “We waren zo populair dat de doorstroom geblokkeerd werd. Toen zijn we snel verplaatst naar een grotere plek.” Vertelt Caroline lachend.

Nog veel meer te doen op Doe’s Gek
Tijdens Doe’s Gek wordt de IJsselhallen volledig omgetoverd tot de belevingswereld van kinderen. Het evenement vindt plaats op 15.000 m2, dat wordt opgedeeld in 12 themawerelden, waarvan het circus er een is. Verder is er ruimte voor musical, dans, gamen, kermis, bakken, sporten en nog veel meer. Dat maakt Doe’s Gek het meest veelzijdige herfstuitje van Zwolle en omstreken. Meer informatie staat op www.doesgek.nl.

Geef een reactie