Vrijdag 18 mei treedt Kingfisher Sky op in poppodium Hedon. De band is voor fans van Delain geen onbekende, Kingfisher Sky mocht al meerdere malen het voorprogramma verzorgen. Onlangs brachten ze nog een nieuw album uit getiteld Technicoloured Eyes. Hans van der Maas (OOR) omschrijft het werk als “een muzikale achtbaan vol scherpe bochten, als in de beste tijd van Within Temptation”.

Kingfisher Sky is een band van contrasten. Drummer Ivar de Graaf (ex-Within Temptation) en zangeres Judith Rijnveld schrijven composities die niet aan een genre verbonden zijn. De sfeervolle zachte en tegelijkertijd harde dromerige tracks zijn een mix van prog, klassiek, metal en pop die zich nog het beste laat omschrijven als progressieve mythrock.

De zeskoppige band bracht sinds 2007 drie albums uit, en vierde hun tienjarig bestaan vorig jaar met de EP To Turn the Tables. Een EP van slechts één nummer maar wel een van tien minuten. Alles wat Kingfisher Sky bijzonder maakt verpakt in een episch avontuur. “De band weet wanneer het gaspedaal moet worden ingedrukt, maar speelt ook lustig met sfeer en melodie, met meestal een plezierige hoofdrol voor de mooie vrouwenzang”, aldus Metalfan.nl

KINGFISHER SKY

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Vrijdag 18 mei
Open : 20:00 uur
Aanvang : 20:30 uur
Entree : € 11,00

De kaartverkoop voor optreden is begonnen. Tickets zijn te verkrijgen online via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

WhatsApp ons (09-21u)