NDT op 10 december te zien in Zwolle met voorstelling Sierra Oscar Foxtrot Tango

 NDT op 10 december te zien in Zwolle met voorstelling Sierra Oscar Foxtrot Tango

Van 1 november t/m 20 december toert NDT 2 door het land met Sierra Oscar Foxtrot Tango. Het programma bestaat uit vier werken: Wir sagen uns Dunkles van Marco Goecke, Sara van Sharon Eyal & Gai Behar, een nieuwe versie van Fugue Table van Yoann Bourgeois en een wereldpremière van Medhi Walerski. Op 10 december is de voorstelling te zien in Theater De Spiegel in Zwolle. Tickets zijn te koop via de website van Nederlands Dans Theater (www.ndt.nl) of Theater De Spiegel (www.zwolsetheaters.nl).

Sierra Oscar Foxtrot Tango daagt de jonge dansers van NDT 2 uit met een verrassende mix van vier contrasterende choreografieën. Van associate choreographer Marco Goecke wordt zijn wereldwijd bejubelde Wir sagen uns Dunkles opgevoerd.

Medhi Walerski, die zelf meer dan tien jaar danste bij NDT voordat hij zich volledig toelegde op choreograferen, creëert een nieuw werk voor het programma.

De Franse choreograaf Yoann Bourgeois toont voor het eerst werk bij NDT en maakt voor Sierra Oscar Foxtrot Tango een nieuwe bewerking van zijn Fugue Table (2010), een stuk dat onmerkbaar navigeert tussen natuurkunde en poëzie, dans en acrobatiek.

Sharon Eyal en Gai Behar werken met de dansers aan een vernieuwde versie van hun mysterieuze Sara, dat ze in 2013 speciaal voor NDT 2 creëerden. De choreografie op muziek van Ori Lichtik centreert zich rondom herinneringen, dromen, emoties, inspiratie, eenzaamheid, en verdriet. In dit multidisciplinaire stuk staan beweging, geluid en verlichting op gelijke hoogte, en rekt het de grenzen van traditionele hedendaagse dans op.

Foto: Rahi Rezvani

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: