Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat de iconische zanger Elvis Presley de top van de hitlijsten veroverde met nummers als ‘In The Ghetto’, ‘Suspicious Minds’ en ‘Don’t Cry Daddy’. In Zwolle wordt dit herdacht met een concert waaraan originele bandleden van The King of Rock ‘n Roll meewerken. Het concert is te zien in Theater de Spiegel in Zwolle op vrijdag 24 mei.

The Elvis Concert 2019 is een productie van Elvis historicus Arjan Deelen in samenwerking met Constantijn Zantingh van de Nederlandse Elvis Presley fanclub. Het concert in Zwolle maakt deel uit van een Europese tournee.

Onder de muzikanten die op het podium staan bevinden zich drummer Bob Lanning, die in 1970 deel uit maakte van Elvis’ zijn band en Jim Murray van The Imperials die vanaf eind jaren zestig de achtergrondzang verzorgde tijdens diverse opnamesessies en vele honderden shows. Zanger is de Amerikaan Dwight Icenhower. Hij werd door de erfgenamen van Elvis uitgeroepen tot de allerbeste Elvis sound-a-like en is wereldwijd een veelgevraagd artiest. Naast The Elvis Concert shows treed hij exclusief op voor Elvis Presley’s Graceland (USA).

The Elvis Concert is geen imitatie concert maar richt zich puur op de muziek van Elvis Presley. Ieder nummer wordt zo authentiek mogelijk gebracht. Voor fans en muziekliefhebbers is het concert een feest der herkenning en een unieke mogelijkheid om de mensen te zien spelen die met Elvis hebben gewerkt. Na het concert is er een meet and greet.

The Elvis Concert 2019
Vrijdag 24 mei – Theater de Spiegel
20.00 uur | 24,50 – 34,50
www.zwolsetheaters.nl

Geef een reactie

Instagram

WhatsApp ons (09-21u)
%d bloggers liken dit: