Özcan Akyol, Ernst Daniël Smid en GladJakkers te gast tijdens Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal

 Özcan Akyol, Ernst Daniël Smid en GladJakkers te gast tijdens Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal

Op donderdag 28 maart, tijdens de Landelijke Boekenweek, wordt Overijssel Verwoord afgesloten met het Groot Overijssels Boeken en Verhalenbal. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers en muzikanten ̶ waaronder Özcan Akyol, Ernst Daniël Smid, GladJakkers en het Overijssels Dichtersgilde ̶ reizen af naar Odeon, Zwolle voor interviews, lezingen, optredens, prijsuitreikingen en voordrachten.

Schrijver Özcan Akyol studeerde journalistiek en Nederlands. Hij ontwikkelde zich van straatschoffie tot een ware literaire belofte. In het najaar van 2012 maakte hij zijn debuut als romanschrijver met het semi-autobiografische Eus. Inmiddels heeft hij twee bestsellers, vele columns, televisie- en radioprogramma’s op zijn naam staan. Vanavond wordt hij geïnterviewd.

Zanger Ernst Daniël Smid en YouTubers GladJakkers zijn juryleden van de schrijfwedstrijd Recept voor een goed leven, en maken vanavond de winnaars bekend. Wat is het recept voor een goed leven? Iedereen kan meedoen aan deze schrijfwedstrijd, inzenden kan t/m 18 februari via www.overijsselverwoord.nl.

Een groep talentvolle, jonge dichters uit de regio vormt samen twee jaar lang het Dichtersgilde van de Provincie Overijssel. Michelle Brouwer, Wibo Kosters, Nick Felix en Laura van Eck zullen als literaire ambassadeurs van Overijssel optreden op festivals, meewerken aan programma’s en opdrachten maken voor en over de provincie. Vanavond dragen ze voor.

Daarnaast wordt het Overijssels boek van het jaar gekozen en worden de bundels uit Het Verhalenhuis gepresenteerd. En er staat nog veel meer op het programma! Aankomende weken maken we de hele line-up bekend. De kaartverkoop is gestart via www.overijsselverwoord.nl.

Over Overijssel Verwoord
Overijssel Verwoord is een groots provinciebreed programma met evenementen voor lezers en schrijvers. In heel de provincie wordt het publiek betrokken bij literatuur en taal door middel van schrijfwedstrijden, leesclubs, verhalenwedstrijden en evenementen.

GROOT OVERIJSSELS BOEKEN EN VERHALENBAL
Datum: donderdag 28 maart 2019
Locatie: Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25, Zwolle
Aanvang: 20.00u
Entree: € 17,50 / € 15 (bibliotheekpas) / € 10 (student/CJP)
Meer info en kaartverkoop: www.overijsselverwoord.nl

Overijssel Verwoord wordt gesubsidieerd door Provincie Overijssel en uitgevoerd door Wintertuin (aangesloten bij De Nieuwe Oost). Hiervoor werkt Wintertuin intensief samen met Rijnbrink, partner voor bibliotheken en culturele organisaties. Daarnaast zijn er talloze partners uit de provincie bij Overijssel Verwoord betrokken, waaronder Zorggroep Solis en Rijksmuseum Twenthe.

Foto: Marc Deurloo

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: