Pop Up Cinema met Fraterfilm ‘Dolor y Gloria’ in Academiehuis de Grote Kerk

 Pop Up Cinema met Fraterfilm ‘Dolor y Gloria’ in Academiehuis de Grote Kerk

Filmtheater Fraterhuis organiseert op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart om 20.30 uur een Pop Up Cinema op locatie Academiehuis de Grote Kerk in Zwolle. De gerenoveerde Grote Kerk in Zwolle vormt het unieke decor voor een tweetal bijzondere, sfeervolle voorstellingen van de film ‘Dolor Y Gloria’. Een aangrijpend Spaans drama over een filmmaker op leeftijd die terugblikt op het verleden en de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt.

Dolor y Gloria
Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft behaald. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt hem dat in contact met voormalig acteur Alberto (Asier Etxeandia). De twee worden eindelijk herenigd, nadat ze lange tijd zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd, zijn moeder (Penélope Cruz) en zijn grote liefdes wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen. Volgens cineast Pedro Almodóvar (o.a. ‘Volver’, ‘Hable Con Ella’) gaat ‘Dolor Y Gloria’ over ‘hoe film het verleden in beweging brengt en het naar het heden overhevelt’.

Praktisch
Het Fraterhuis organiseert ieder jaar een aantal films op locaties buiten het filmtheater: voorstellingen van topfilms op prachtlocaties in en rondom de Zwolse binnenstad. De vertoningen in de Grote Kerk zijn op vrijdag 6 maart en zaterdag 7 maart om 20.30 uur (Grote Kerk geopend vanaf 20.00 uur). De toegang is €8,50 (Vrienden) / €11,00 (regulier) inclusief koffie / thee voorafgaand aan de filmvoorstelling. De kaartverkoop verloopt via Filmtheater Fraterhuis (online of aan de kassabalie) en een half uur voor aanvang in de Grote Kerk. In de Grote Kerk is uitsluitend contante betaling mogelijk.

Filmtheater Fraterhuis
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: