Poppodium Hedon in Zwolle en video interview platform FaceCulture presenteren op woensdag 19 december de tweede Zwolse editie van Behind the Music. Tijdens deze interactieve interview avond vol uniek beeldmateriaal is niemand minder dan rapper Rico de hoofdgast. ‘Mijn hoogtepunten en mindere periodes komen aan bod’, aldus Rico.

Rico, bekend van Opgezwolle, Fakkelbrigade en Rico & Sticks, is al jarenlang kind aan huis in Hedon en graag geziene gast op de grootste festivals. Samen met Sticks is hij verantwoordelijk voor meerdere klassiekers in de Nederlandse hiphopgeschiedenis; hij kijkt uit naar de avond. “Het is geen geheim dat ik naast mooie hoogtepunten, ook mindere periodes heb meegemaakt. Dat zal allemaal aan bod komen. Martin van FaceCulture heeft mij voor het eerst in 2006 geïnterviewd en sindsdien hebben we tijdens nieuwe releases altijd mooie inhoudelijke gesprekken gehad.”

In Behind the Music blikt host en interviewer Martin Kuiper met Rico terug op zijn carrière aan de hand van oude FaceCulture-interviews met hem. Tijdens de lange en indrukwekkende carrière van Rico sprak FaceCulture regelmatig met de muzikant. “Ik heb Rico voor het eerst geïnterviewd in 2006 en door de jaren heen heb ik hem met veel interesse gevolgd. Rico is een fascinerende rapper en als mens heeft hij veel meegemaakt. Ik verwacht een mooie avond vol prachtige verhalen over de hoogte- en dieptepunten. De successen met Opgezwolle, het einde van de band, zijn solowerk, zijn verslaving en zijn plannen voor de toekomst zullen allemaal aan bod komen.”

In de aanloop naar de avond interviewt Kuiper een aantal (prominente) personen dichtbij Rico over de rapper. Fragmenten uit deze interviews worden op de avond zelf voor het eerst vertoond en zijn dus ook een verrassing voor Rico zelf. Alle beelden zullen de rode draad gaan vormen voor een interactieve avond met een grote rol voor het publiek. Een avond zonder taboes en met misschien wel antwoorden op al je prangende vragen. “Ik ben benieuwd wat mijn vriendin Nienke, de eerste Opgezwolle-manager Pauluz, Sticks en Typhoon over me hebben verteld”, zegt Rico. “Ik heb ze gevraagd zo eerlijk mogelijk te zijn!” Ook de bezoekers mogen vrijuit vragen stellen aan Rico tijdens de avond.

BEHIND THE MUSIC: RICO

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Woensdag 19 december
Open : 19:30 uur
Aanvang : 20:15 uur
Entree : € 12,00

De kaartverkoop voor dit evenement is gestart. Tickets zijn te verkrijgen online via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

WhatsApp ons (09-21u)